Građani dobijaju i akcije Komercijalne banke

Moguće je da će građani dobiti besplatne akcije i od Komercijalne banke, najavio državni sekretar Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj Nebojša Ćirić. Paketu preduzeća ministarstvo planira da doda još neka, rekao Ćirić u intervjuu Blicu.

Državni sekretar za privredu i privatizaciju Srbije Nebojša Ćirić izjavio je da postoji mogućnost da paket besplatnih akcija bude proširen akcijama Komercijalne banke, jedne od najvećih domaćih banaka.

"Ideja je da se paket besplatnih akcija proširi i uveća preduzećima i bankama koje su profitabilne i čije akcije će imati značajnu vrednost na berzi", rekao je Ćirić za dnevnik "Blic".

Plan Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja je, kako kaže, da se postojećem paketu akcija koji će biti podeljen građanima, dodaju i "određena preduzeća čije se poslovanje bazira na korišćenju prirodnih resursa, eksploataciji i preradi metala i nemetala".

Državni sekretar je ocenio da je izmena uredbe o aukcijskoj i tenderskoj privatizaciji kojom je dozvoljena prodaja preduzeća na rate, daje rezultate.

"Sama činjenica da se na tender javlja i po nekoliko kupaca za određenu firmu ukazuje na to da smo postigli pozitivan efekat izmenom uredbe. Na taj način omogućena je prodaja Geneksovih hotela na Kopaoniku, a očekujemo i pozitivan ishod za JRB, kao i za ostala preduzeća".

Efekti svetske ekonomske krize u Srbiji, kako je rekao Ćirić, počeli su da se osećaju u novembru.

Ministarstvo ekonomije će predložiti set mera pomoći koje bi trebalo da pomognu "savesnim kupcima privatizovanih preduzeća i firmama koje nisu smanjivala broj zaposlenih da se što lakše izbore sa efektima svetske ekonomske krize".

Osim prodaje preduzeća na rate, navodi državni sekretar Nebojša Ćirić, moguće je da će mere olakšica biti u vidu eventualno dodatnih rokova za ispunjenje ugovornih obaveza.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара