Beograd dobio novi šoping centar

"Beo šoping centar", koji se prostire na preko 130.000 kvadrata i svojom ponudom obuhvata više od 130 globalnih i regionalnih brendova, svečano je otvoren u Beogradu na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve.

Novi šoping centar se prostire na tri sprata, poseduje garažu sa više od 1.200 parking mesta i čak 13 restorana, a reč je o zajedničkoj investiciji kompanija "MPC Properties" i "Atterbury Europe" koje su u ovaj objekat zajedno uložile više od 110 miliona evra.

"Beo šoping centar" je, uz balone i konfete, otvoren u prisustvu direktora "MPC Properties" Inga Nisena i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.

"Kada se u Beogradu otvori objekat od preko 130.000 kvadrata u koji je uloženo čelika za dve Ajfelove kule ili kablova koji mogu da povežu sever i jug Srbije ili koji je veličine 20 fudbalskih stadiona, ne možete da kažete da se nije desilo nešto važno", rekao je Vesić.

Naveo je da je srećan jer otvaranje ovakvog tržnog centra pokazuje da se investicije u Beogradu nastavljaju i da strane kompanije koje investiraju u glavnom gradu Srbije veruju u naš grad i tržište.

"Od tih investicija zavisi kako će izgledati naš budžet, odnosno koliko ćemo imati novca da rešavamo druge infrastrukturne probleme. Zato su ovakve investicije važne", istakao je Vesić.

Naveo je da je od početka ove godine grad izdao građevinskih dozvola i lokacijskih uslova za skoro 650.000 kvadrata što, dodao je, znači da će do kraja godine biti izdato za skoro milion i dvesta hiljada kvadrata.

"To znači da se trend investicija u Beogradu nastavlja", naglasio je Vesić.

Podsetio je da je 2018. godine položio kamen temljac za "Beo šoping centar" i dodao da za manje od dve godine imamo jedan od najlepših i najvećih tržnih centara u Beogradu.

Zahvalio je investorima što su izabrali ovaj deo grada, jer njemu gravitira oko 500.000 građana koji do sada nisu imali tržni centar.

To, dodao je zamenik gradonačelnika, znači da će ovaj tržni centar sigurno dobro poslovati.

"Ovo pokazuje da strani investitori ostaju u Beogradu i da se i dalje gradi, a to znači da vodimo dobru ekonomsku politiku jer naša ekonomija zavisi od priliva stranih investicija i u tome moramo da budemo bolji i uspešniji od drugih", rekao je Vesić.

Direktor "CEO MPC Properties" Nisen je rekao da "Beo šoping centar" objedinjuje svu ekspertizu i iskustva koja ta kompanija poseduje u razvoju i vođenju modernih šoping destinacija u regionu.

"U procesu izgradnje centra, od dizajna i koncepta, preko izvođenja radova, pregovaranja sa predstavnicima brendova, kreiranju imidža centra bilo je uključeno više od 2.000 ljudi, koji su zajedno doprineli da danas imamo objekat koji je u Beogradu doneo duh svetskih metropola i koji će unaprediti ne samo retail ponudu tržišta, već i postaviti standard za buduće projekte", rekao je Nisen.

Posebno je, kaže, ponosan na to što je zahvaljujući izgradnji "Beo šoping centra" kreirano više od 1.000 radnih mesta što će, dodao je, značajno uticati na stopu zaposlenosti i ekonomiju Srbije.

Nisen je rekao da ovaj šoping centar poseduje i deo za relaksaciju i odmor, moderne restorane, bioskop sa osam sala, prostrano dečije igralište...

U novom šoping centru prisustni su poznati brendovi među kojima su Cineplexx, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, H&M, C&A, LC Waikiki, Deichmann, Reserved, Mojito, House, Cropp, Lindex, Sportina, Fashion&Friends, Gueš, Superdry, N Fashion, Beosport, Office Shoes, Coffee Room, Starbucks, McDonalds, KFC...

Jedna od tržišnih novina je da je nemački modni brend Peek & Cloppenburg upravo u "Beo šoping centru" otvorio svoju prvu radnju u Srbiji.

Kompanija "MPC Properties" u svom vlasništvu, između ostalog, poseduje i poznati šoping centar "Ušće".

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво