Šta se sve gradi i radi na beogradskom aerodromu, proverava ministarka

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je radove na modernizaciji i proširenju beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" i istakla da se trenutno realizuju projekti vredni 60 milona evra, što obuhvata i novi toranj za SMATSA.

"Koncesionar realizuje investicioni plan i vrednost radova na ovom gradilištu, kao i vrednost novog tornja koji se radi za SMATSA je 60 miliona evra", rekla je Zorana Mihajlović.

Ona je sa predstavnicima aerodroma obišla radove na dogradnji fingerskog hodnika C i izgradnji platforme E, čija je vednost oko pet milijardi dinara.

"Koncesionar će u narednih 20 godina uložiti više od 700 miliona evra samo u investicije na aerodromu Nikola Tesla. To je važno za naš vazdušni saobraćaj i za našu zemlju, jer znači razvoj našeg aerodroma", istakla je Mihajlović.

Mihajlović je rekla da će za oko 50 odsto biti povećan kapacitet aerodroma po pitanju broja gejtova i prihvata aviona, kada bude gotova nova terminalsla zgrada.

Generalni direktor aerodorma "Nikola Tesla" Fransoa Berizo kazao je da je koncesionar "Vansi" veoma ponosan na dugoročno partnertstvo sa državom Srbijom, kao i da je njihov cilj da modernizuju beogradski aerodromi unaprede njegove usluge u svim segmentima.

Biće povećani kapciteti aerodroma 

Berizo ističe da će biti povećani kapciteti aerodroma, da će radovi obuhvatiti terminalsku zgradu odnosno proširenje postojeće zgrade, da će biti povećan prostor za parking aviona i biti urađene poletno sletne staze.

"Očekujemo da veliki radovi budu završeni u naredne tri godine. Danas smo na gradilištu za proširenje terminalske zgrade, što je jako važan korak za povećanje kapaciteta", rekao je Berizo.

On je kazao da će sa novom zgradom biti 11 gejtova više, tako da se kapaciteti gotovo dupliraju.

"Površina će unutar zgrade biti šira, tako da će se udobnost putnika mnogo poboljšati", dodao je Berizo.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво