Brza pruga od Beograda do Stare Pazove do kraja godine

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je zajedno sa Hu Sjaojungom, generalnim direktorom "Kineskih železnica" za Srbiju, laboratoriju sistema za kontrolu brze pruge Beograd-Budimpešta.

Zorana Mihajlović je rekla da je ova laboratorija mozak buduće brze pruge od Beograda do Budimpešte, saopšteno je iz Kabineta potpredsednice Vlade.

"U pitanju je najmodernija laboratorija i najmodernije mesto odakle će se upravljati brzom prugom. Danas na deonicama od Beograda do Stare Pazove i od Stare Pazove do Novog Sada radi najviše radnika, njih 1.533. U julu će biti završen desni kolosek na deonici do Stare Pazove, do kraja godine i cela ta deonica", rekla je ministarka.

Prema njenim rečima, krajem avgusta sledeće godine putovaćemo od Beograda do Novog Sada brzim vozom od 200 kilometara na sat. 

Mihajlovićeva je zahvalila kineskom narodu na pomoći tokom epidemije korona virusa i istakla da Srbiju i NR Kinu povezuju snažno prijateljstvo, ljubav dva naroda i partnerska saradnja.

Ona je dodala i da Srbija planira da gradi brzu prugu od Beograda do Niša, te da očekuje da sledeće godine krene realizacija tih planova.

Hu Sjaojung je zahvalio potpredsednici Vlade na podršci i pomoći u realizaciji ovog važnog projekta.

"Ovu laboratoriju odlikuje sofisticirana tehnologija koja zadovoljava sve evropske standarde. Pre ugradnje svih materijala u procesu izgradnje brze pruge, oni će biti testirani u ovoj laboratoriji", rekao je Hu Sjaojung.

среда, 15. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара