Brnabić: Javni dug Srbije spušten na 48,2 odsto BDP-a

Premijerka Ana Brnabić rekla je da je javni dug Srbije spušten na 48,2 odsto BDP-a.

"Srbija je spustila javni dug na ispod 50 odsto BDP-a i on sada iznosi 48,2 odsto BDP-a, što je veliki uspeh", naglasila je Brnabićeva na predstavljanju modernizovanog sistema paušlanog oprezivanja.

Brnabićeva je rekla da je to rezultat sprovedenih mera fiskalne konsolidacije i istakla da je to, takođe, uspeh naše privrede, građana i sprovedenih refromi.

"Želimo da napravimo Srbiju svetskim liderom u digitalizaciji i liderom u elektornskoj upravi", poručila je premijerka.

broj komentara 5 pošalji komentar
(sreda, 29. jan 2020, 10:41) - anonymous Ekonom [neregistrovani]

Ekonomske

Одличан резултат. Држите се мера за побољшање ефикасности, делотворности и благовремености владиних (локалних и државних) услуга људима. Наставите са напорима у смањењу сиве економије. Рад на путевима, здравствена инфраструктура и образовање се добро исплаћују. Даљи кораци на побољшању животне средине су у реду. Сјајне вести - честитке свима.

(sreda, 29. jan 2020, 09:13) - Markovljev [neregistrovani]

Ekzaktna nauka

Ovoga puta verujem Predsednici Vlade, jer ako danas zbog boljeg položaja i ugleda Srbije dobijamo kredite sa 2 do 3,5% kamate i tim istim kreditom vraćamo kredite koje su neki uzimali i sa dvocifrenom kamatom, državni dug se znatno smanjuje a time i učešće u BDP. Šteta je što to neprate i nove i veće investicije, jer te bi još brže produkovale novac za vraćanje dugova, zapošljavanje, zaustavljanje odlaska mladih u svet i povećanju životnog standarda u Srbiji.

(utorak, 28. jan 2020, 22:26) - anonymous [neregistrovani]

Да ли је то

та "егзактна математика"???Сваки дан нас задужујете, а проценат задужености пада!!! Да немамо можда БДП као Немачка??!!

(utorak, 28. jan 2020, 18:27) - Darko [neregistrovani]

Koliko

Da li neko moze da kaze, napise ili istrazi koliko je to milijardi? I da da uporednu analizu po godinama da vidimo koliko j eto vise nego recimo 2008. ili 2012...Bilo bi lepo videti te cifre, a ovaj procenat moze biti 15% to je stvar igre brojkama.

(utorak, 28. jan 2020, 14:07) - Srbijanac [neregistrovani]

A niko ne kaze koliko je to!

Kakva je ovo vest?
Zasto ne pise koliko izosi javni dug!
Molio bih novinara da iznese sve podatke, a ne samo procenat BDP-a.