Kruzeri postali ploveća odmarališta

Poseban vid turističkih putovanja, krstarenja beleže stalni rast već pet decenija. Poslednjih godina privlače rekordan broj turista. Sve su popularnija i krstarenja rekama.

Turistički brodovi postali su ploveća odmarališta, prepuna zabavnog sadržaja, kojima se za kratko vreme obiđe veći broj destinacija. Novi koncept kruzera je odgovor na potrebe moderne generacije turista.

Pored barova i restorana, brodovi imaju i bazene, teretane, bioskope, šetališta. Kabine su prostranije i luksuznije. Najpopularnije destinacije su Karibi, Mediteran i Aljaska.

"U poslednjih nekoliko godina imamo značajan porast putnika koji vole krstarenja i koji idu na krstarenja i koji se interesuju za krstarenja kruzerima,  jer prema cenama koje su trenutno na tržištu, naročito u italijanskim kompanijama, krstarenja su postala veoma dostupna i možemo slobodno reći da mogu biti i jeftinija i lepša od mnogih drugih načina letovanja, zimovanja", kaže Vladimir Vlaho iz "Sabre".

Da bi odgovorili pojačanoj tražnji, širom sveta se osnivaju specijalizovane agencije za organizovanje ovih putovanja, grade se novi, sve veći i luksuzniji brodovi, prave se strategije na nacionalnom i regionalnom nivou.

Borba na tržištu tera kruzer kompanije da neprestano usavršavaju svoju ponudu.

Aleksandar Seničić iz Nacionalne asocijacije turističkih agencija kaže da to objedinjuje putovanje koje je jedinstveno i specifično i sve veći broj ljudi u Srbiji ta putovanja koristi.

"U ovom trenutku imamo informacije, prema podacima iz prošle godine da je porast tih putovanja u Srbiji oko 20 odsto svake godine. Dakle, očekujemo da uz sedam, osam agencija koje ove godine ozbiljno nude programe krstarenja, ne samo kao programe da se uključite u putovanje na brod nego kao turističke proizvode gde nude putovanja do luke ukrcavanja sa turističkim programima pre i posle samog krstarenja", rekao je Seničić.

Kaže da je izuzetno velika ponuda i siguran je da će svi oni koji su raspoloženi da idu na krstarenja - naći dobre ponude na tržištu.

Cena krstarenja je od nekoliko hiljada do nekoliko desetina hiljada evra i obuhvata ukupan aranžman, sve zabavne sadržaje na brodu i povratnu avionsku kartu do mesta odakle brod polazi i nazad.

Veći brodovi nude širi raspon usluga, a manji intimniju i romantičniju atmosferu.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво