Ministarstvo upoznato sa situacijom u fabrici bakarnih cevi u Majdanpeku

Ministarstvo privrede upoznato je sa situacijom u fabrici "Bakarne cevi" u Majdanpeku, odnosno sa donetom odlukom o obustavljanju proizvodnje u istoj  i neposredno po dobijanju informacija stupilo je u kontakt sa rukovodstvom kompanije.

Zatražen je hitan sastanak da bi se dodatno upoznali sa situacijom i razlozima za ovakvu odluku.

Naš cilj je da kao odgovorna vlada eventualno iznađemo mehanizme kako da pomognemo kompaniji da ostane u delatnosti i time sačuvamo oko 350 radnih mesta, saopštilo je ministarstvo privrede.

Ministarstvo privrede je insistiralo na otvorenosti za saradnju i podršci poštujući pravo i odluku Skupštine akcionara privatne kompanije da, rukovodeći se svojim poslovnim interesima, donese takvu  odluku.

Podsećamo da je Fabrika bakarnih cevi Majdanpek privatizovana 2004. godine i da je bila u monitoringu do 2006 . godine, kao da je sve svoje ugovorne obaveze ispoštovala.

Od 2006. godine Ministarstvo privrede nema nadležnost nad tim preduzećem.

Ministarstvo privrede još jednom ističe da je svakodnevno u kontaktu i sa predstavnicima kompanije i sa opštinom Majdanpek i da je apsolutno  opredeljeno da sve svoje kapacitete u skladu sa zakonom stavi na raspolaganje kompaniji da sačuva posao i radna mesta za zaposlene.

Oko 400 radnika Fabrike bakarnih cevi u Majdanpeku od nove godine je na prinudnom odmoru i njihov dalji status u firmi, kako sami kažu, za sada je nejasan .

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво