Srbija sve popularnije novogodišnje odredište

Prve procene pokazuju da je na glavnim turističkim destinacijama u Srbiji za novogodišnje praznike bilo 13 odsto više stranih gostiju nego u istom periodu prošle godine, izjavio je potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Rasim Ljajić je Tanjugu rekao da je najviše stranih turista došlo iz zemalja bivše Jugoslavije, Rumunije, Bugarske, Grčke i Rusije, a bilo je, naročito u Beogradu, i gostiju iz Kine.

"Evidentno je povećanje broja stranih turista u odnosu na protekle godine, posebno ako se ima u vidu da je popunjenost hotelskih i drugih kategorisanih smeštajnih kapaciteta na glavnim destinacijama tokom praznika bila u proseku oko 90 posto, a u Vrnjačkoj Banji, Nišu, na Staroj planini i Zlatiboru, skoro da i nije bilo slobodnih mesta", naveo je Ljajić.

Takođe, dodao je ministar, od početka zimske sezone prodato je za 13 odsto više skijaških karata na Kopaoniku, Zlatiboru i Staroj planini nego prethodne sezone.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се