"Ipsilon krak" povezuje gradove

U podne se otvara takozvani Ipsilon krak, obilaznica oko Subotice na Koridoru 10 u dužini od 24 kilometra. Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban kaže za RTS da su završetkom izgradnje obilaznice oko Subotice, rešeni višedecenijski problemi građana Subotice.

Zapadna obilaznica oko Subotice, na Koridoru 10, biće otvorena u podne uz prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Uoči svečanosti povodom završetka izgradnje Ipsilon kraka, tj. obilaznice oko Subotice, koja povezuje Kelebiju sa auto-putem Horgoš-Novi Sad, na Instagram profilu "Budućnost Srbije AV" objavljen je snimak izgradnje po fazama od marta 2017. godine

Ova saobraćajnica je višestruko važna za građane i prevoznike. Na auto-putu Subotica-Horgoš, odnosno Subotica-Beograd, na petlji Subotica-jug kada se građani isključe - sada će za 15 minuta stići do graničnog prelaza Kelebija. Teretnjaci neće ulaziti u grad i pravili gužvu.

Subotičani su decenijama čekali da se Ipsilon krak završi. 

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban kaže da su završetkom izgradnje obilaznice oko Subotice, Ipsilon kraka, rešeni su višedecenijski problemi građana Subotice.

"Izmešten je teški teretni saobraćaj iz centra grada gde dnevno oko 300 šlepera i kamiona prolazi što narušava postojeću saobraćajnu infrastrukturu, zagašuje vazduh, o bezbednosti saobraćaja da ne pričamo", kaže Laban.

Povezuje se industrijska zona Mali Bajmok sa auto-putem Horgoš-Beograd i sa velikim graničnim prelazom kakav je Kelebija.

"To će omogućiti brz transport robe i na zadovoljstvo velikih kompanija koje posluju u industrijskoj zoni", istakao je Laban.

broj komentara 9 pošalji komentar
(petak, 27. dec 2019, 20:38) - Zeljko [neregistrovani]

putevi

Cela Srbija je danas jedno veliko gradilište i vidi se da je cilj ove Vlasti da sve važne gradove u Srbiji spoji kvalitetnim i brzim putevima.

(petak, 27. dec 2019, 18:58) - Jaca [neregistrovani]

Autoput

Jos jedan od bitnih infrastrukturnih projekata..povezace celu oblast i omoguciti ravnomeran razvoj svih delova drzave

(petak, 27. dec 2019, 16:06) - ana [neregistrovani]

ana

još jedan projekat koji je uspešno realizovan.

(petak, 27. dec 2019, 11:54) - anonymous [neregistrovani]

Re: Odgovor

Ovo uopšte nije auto-put, već običan put. Klasična gradska obilaznica!

(petak, 27. dec 2019, 11:28) - anonymous [neregistrovani]

Ako,ako

Samo vi sve hvalite,a hranu kupujete na cekove. Sramota !

(petak, 27. dec 2019, 11:18) - Napred [neregistrovani]

putevi

Gospodin Predsednik Aleksandar Vucic nastavlja politiku razvoja modrne Srbije...

(petak, 27. dec 2019, 10:45) - Dejan [neregistrovani]

Odgovor

Na ovaj auto-put građani su čekali više decenija ali im se čekanje isplatilo i konačno su dočekali ispunjenje sna i rasterećenje prelaza Horgoš.

(petak, 27. dec 2019, 09:38) - Irina [neregistrovani]

bravo

Svi infrastrukturni projekti su veoma vazni ali ovaj ipsilon krak za nas koji cesto tu prolazimo je neprocenjiv,pogotovo u vreme praznika i godisnjih odmora doci ce do znatnog rasterecenja

(petak, 27. dec 2019, 08:36) - Vera [neregistrovani]

politika

Srbija postaje sve uspesnija i gradjani su prezadovoljni