Sa Dina karticom će se plaćati u 168 zemalja sveta

Kada je reč o privatizaciji Komercijalne banke na tome se radi, ali je rano da se saopšte rezultati pregovora, naveo je ministar finansija Siniša Mali na predstavljanju kreditne Dina domaće platne i internacionalne kartice Komercijalne banke.

Siniša Mali je najavio da će u subotu objaviti plan "Srbija 2025", investicioni ciklus od 12 milijardi evra, koji će, kako kaže, doprineti rastu privrede, otvaranju novih auto-puteva, novih bolnica, vrtića, a sve to zajedno i do novog rasta plata i penzija. 

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković je na predstavljanju kreditne Dina domaće platne i internacionalne kartice Komercijalne banke navela da građani Dina karticom mogu plaćati na portalu e-uprave, na internetu, u zemlji i inostranstvu, a moguće je i plaćanje na rate bez kamate kod malih trgovaca i u velikim trgovinskim lancima.

"Uskoro, kada se uključimo u Union pej sistem, građani će moći preko Komercijalne banke ili Banke Poštanske štedionice, ali i svih ostalih banaka koje budu deo tog sistema, karticu koristiti u 168 zemalja sveta", najavila je Tabakovićeva.

Prema njenim rečima, domaćom karticom mogu se pohvaliti Nemačka, Francuska, nordijske zemlje i još nekoliko onih koje se svrstavaju u red uspešnih, a u među takvima je, ističe guvernerka, i Srbija.

"Kao guverner ponosna sam što smo oživeli Dina karticu i što je Komercijalna banka u svoj uspeh ugradila i poslovanje sa Dina karticom čiji je operator NBS", navela je Tabakovićeva. 

Predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Vladmir Medan govoreći o novom proizvodu, kaže da će ta kartica sa rokom otplate od 24 meseca i sa trenutno najpovoljnijom kamatnom stopom biti konkurent potrošačkim kreditima.

"Očekujemo da ćemo u prvih šest meseci sledeće godine zajedno sa NBS ući u Union pej sistem", istakao je Medun i dodao da je će na taj način biti omogućeno da Dina kartica postane opšteprihvaćena u 168 zemalja".

Kako kaže, Komercijalna banka će do kraja godine ostvariti profit od 75 miliona evra.

"Očekujemo da ćemo kao Komercijalna banka matična banka u Beogradu ostvariti profit od cirka 75 miliona evra, ali to nije pitanje samo profita već da taj profit ostaje u kapitalu banke", naveo je Medan.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво