Povezivanje koridora 10 i 11 – sutra počinje izgradnja auto-puta Pojate-Preljina

Sutra počinju radovi na izgradnji Moravskog koridora od Pojata do Preljine, dužine 112 kilometara. Novi auto-put vredan više od sedamsto milona evra biće završen za četiri godine.

Auto-put Pojate-Preljina, veoma važan infrastrukturni projekat povezaće tri okruga, Rasinski, Raški i Moravički sa koridorima 10 i 11.

Početku radova prisustvovaće vrh države sa predsednikom Srbije Aleksandarom Vučićem na čelu, kao i predstavnici konzorcijuma "Behtel Enka" kojem je poveren ovaj veliki posao, vredan više od sedamsto miliona evra.

Branislav Vesić, načelnik Rasinskog okruga kaže da je grad Kruševac spreman u svakom pogledu i u pripremnom i organizacionom.

"Sa aspekta priprema, Kruševac je kao grad obezbedio da veći deo ekspropriše - 99 odsto parcela potrebnih za izgradnju auto-puta, Varvarin je uspeo nešto manje 98 odsto, Ćićevac 86, i on će to sustići do nove godine", kaže Vesić.

I Trstenik kasni zato, što je kod njih došlo do promene projekta, navodi Vesić.

Istakao je da su formirani timovi od najkvalitetnijih ljudi koji će ubrzati i poboljšati proces rada na izgradnji auto-puta, kako se ne bi ponovile greške koje su pravljene kod prethodnih projekata.

"Ti timovi su mali i opetarivni, čine ih četiri čoveka, svi oni zajedno čine okružni tim", rekao je Vesić.

broj komentara 0 pošalji komentar