RTS na novom mostu preko Save, pogledajte kako izgleda

Sve je spremno za otvaranje puta od Surčina do Obrenovca kojim će biti spojeni koridori 10 i 11. U toku su završni radovi gde se uređuje i okolina nasipa. Most na Savi kod Obrenovca dužine više od kilometar i po je uspešno testiran, a RTS je obišao deonicu nedelju dana pre otvaranja.

Most koji je spojio obale Save dugačak je 1.581 metar, a glavni raspon nad plovnim putem ima 175 metara. Sastoji se od 27 stubova i 30 rasponskih konstrukcija koje su, zahvaljujući sistemima pokretnih oplata, građeni paralelno sa obe strane reke.

"To je niz od sedam mostova od kojih je jedan glavni most preko Save, ostali mostovi su prilazne konstrukcije velikih raspona po 50-60 metara i nalaze se i sa leve i sa desne strane Save. Za svaki smer postoje po tri saobraćajne trake, znači dve saobraćajne i jedna zaustavna traka. Postoje i pešačke i službene staze, one su 0,75, kad se saberu odbojne ograde imamo prostor od dva metra", kaže projektant CIP-a Nada Pavlović.

Na ovom putnom pravcu planirana je još jedna saobraćajnica, kažu u institutu CIP. To je veza Novoga Beograda i ove petlje koja direktno vodi do mosta kod Obrenovca.

"Pravi efekat je kad se Novi Beograd spoji sa Surčinom, odnosno sa Obrenovcem i da se poveže sa dvema moćnim novobeogradskim saobraćajnicama, to je Vojvođanska ulica i Ulica Jurija Gagarina", navodi Milutin Ignjatović u ime CIP-a.

Deo Koridora 11 koji će povezati Surčin i Obrenovac dugačak je 17,6 kilometara, a najznačajniji objekti na ovoj trasi su most preko Save kod Bariča, kao i dve atraktivne i funkcionalne petlje – "Surčin" i "Obrenovac".

Završetkom ovih radova, dužina auto-puta "Miloš Veliki" (Beograd – Čačak) biće 120 kilometara.

Očekuje se puštanje u rad ove saobraćajnice 19. decembra i rasterećenje postojećeg puta Beograd–Obrenovac.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво