Grčko-srpski poslovni savet: Radiće se na povećanju grčkih investicija u Srbiji

Otvarajući privredni forum u Atini, na kojem učestvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Grčko-srpskog poslovnog saveta Simeon Comokos poručio je da je to važan dan za političke i ekonomske odnose Srbije i Grčke.

Simeon Comokos je istakao da Grčka i Srbija imaju dugu tradiciju dobrih odnosa i jake istorijske veze, a da je u poslednjim decenijama, zajednički stvoreno snažno političko i ekonomsko partnerstvo.

Srbija je, kaže, u poslednjih nekoliko godina pokazala impresivan rast u oblasti ekonomije, trgovine, industrije, energetike i rudarstva, a istovremeno je stvoren poslovni ambijent koji je privukao veliki broj direktnih stranih investicija.

Takođe, Comokos je rekao da je Vučić kroz važne inicijative promovisao dijalog o mnogim političkim i ekonomskim pitanjima među susednim zemljama.

Naveo je da će Grčko-srpski poslovni savet u narednom periodu raditi na tome da se poveća broj grčkih investicija u Srbiji, obim trgovine između dve zmelje, ali i da promoviše lepote Srbije, kako bi što više grčkih turista posetilo Srbiju.

Comokos je istakao da taj Savet u potpunosti podržava napore Srbije da postane članica EU.

Potpredsednik Grčko-srpske komore trgovine i industrije Teodor Karakasis rekao je da su grčki privrednici, pre nego što je tu zemlju pogodila kriza, investirali u Srbiji, kao i u druge zemlje na Balkanu, ali su, kako kaže, u Srbiju otišli sa "otvorenim srcem".

Dodao je da srpska ekonomija raste poslednjih godina i čestitao predsedniku na napretku ekonomije, i to, kako je rekao, uprkos političkim izazovima.

"Grčki investitori imaju veliki interes da investiraju ili ponovo investiraju u Srbji i siguran sam da će ih vaša poseta dodatno ohrabriti", rekao je Karakasis.

Istakao je da će uslovi poslovanja u Srbiji privući nove grčke investitore, sada kada je u Grčkoj ponovo bolja situacija, jer privrednici ponovo traže mesta za ulaganje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво