Mihajlović: Moravski koridor da bude primer, ne želimo da ponavljamo greške

Ministarka Zorana Mihajlović je poručila da Moravski koridor treba da bude primer kako može da se uspešno realizuje jedan veliki infrastrukturni projekat u Srbiji.

Zorana Mihajlović je novinarima posle sastanka sa gradonačelnicima i predsednicima opština kroz koje će prolaziti Moravski koridor, i okruzima koje ovaj auto-put povezuje, rekla da je danas napravljen prvi zajednički dogovor u vezi s ovim projektom koji će povezati više od 700.000 ljudi u tri okruga kroz koje prolazi.

"Očekujemo da za dve godine povežemo Kruševac sa Koridorom 10, Kraljevo sa 'Milošem Velikim' za oko tri godine, a da za četiri godine čitav auto-put od Pojata do Preljine bude završen. Znamo koliko smo imali problema na nekim prethodnim projektima i zato ne želimo da te greške ponavljamo, nego da ovo bude primer kako treba da se realizuje jedan veliki projekat u Srbiji", rekla je Mihajlovićeva.

Direktor projekta Moravskog koridora, Endi Milunzi iz kompanije "Behtel", rekao je da je ova kompanija ponosna što je izabrana da realizuje ovaj projekat i da očekuje timski rad i efikasnu gradnju auto-puta koji je veoma važan za građane Srbije.

Član uprave "Enke" Ozger Inal istakao je da će izvođač, konzorcijum "Behtel-Enka", učiniti sve da projekat bude realizovan u dogovorenom budžetu i roku.

Šta kažu načelnici okruga 

Da će Kruševac biti dobar domaćin, poručio je načelnik Rasinskog okruga Branislav Vesić. Rasinski okrug i grad Kruševac će pružiti svu podršku izvođačima radova, rekao je Vesić i dodao da će gradnja Moravskog koridora doprineti većoj zaposlenosti i bržem razvoju privrede.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović rekla je da izgradnja Moravskog koridora predstavlja ostvarenje višedecenijskog sna.

Načelnik Raškog okruga Nebojša Simović naveo je da će načelnici okruga preuzeti odgovornost i voditi manje timove koji će raditi na realizaciji projekta.

Moravički okrug i grad Čačak izgradnjom Moravskog koridora postaju mnogo bolje povezani, rekao je načelnik tog okruga Nebojša Simović napomenuvši da Čačak postaje treće saobraćajno čvorište u Srbiji.

Sastanku su prisustvovali i gradonačelnici Čačka i Kraljeva, kao i predsednici opština Ćićevac, Varvarin, Trstenik i Vrnjačka Banja.

Dužina auto-puta Pojate-Preljina je 112,32 kilometra, a maksimalna dozvoljena brzina na ovom auto-putu biće 130 kilometara na sat. Planirana je izgradnja ukupno 11 petlji i još 130 objekata na trasi auto-puta, od čega 71 mosta, 23 nadvožnjaka, pet podvožnjaka i 31 propusta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво