Počela izgradnja auto-puta Ruma–Šabac i brze saobraćajnice od Šapca ka Loznici

Počeli su radovi na izgradnji auto-puta Ruma–Šabac i brze saobraćajnice od Šapca ka Loznici, ukupne dužine 77 kilometara. Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da će auto-put i brza saobraćajnica biti vrhunskog kvaliteta i da će biti izgrađeni na vreme. Dodao je da je cilj da se dovede mnogo više investitora u te krajeve.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da je posebno ponosan na to što su u jednom danu potpisali ugovor za Moravski koridor i otvorili pripremne radove za izgradnju puta Ruma–Šabac–Loznica.

"Hoću da kažem i ljudima u Sremu i Mačvi, u Rumi, Šapcu i Loznici, da će imati auto-put i brzu saobraćajnicu na vreme izgrađene, vrhunskog kvaliteta. Ali to im ne znači samo saobraćajnicu koja će da ih povezuje sa Beogradom, koja će da ih povezuje sa drugim delom Srbije. To im znači više investitora", istakao je Vučić.

Cilj je da se dovede mnogo više investitora u te krajeve. "Hoćemo još više i hoćemo još bolje, a svi hoće da dođu kada imaju najbrže puteve", dodao je Vučić.

Istakao je da će se već za tri i po godine od Beograda do Drine stizati za samo sat vremena.

Zahvalio je predsedniku Azerbejdžana Ilhamu Alijevu na svemu što čini za zajedništvo i drugarstvo dve države.

Čestitao je svim ljudima u Srbiji i rekao da će naša zemlja sa Moravskim koridorom i Sremsko-mačvanskim koridorom izgledati potpuno drugačije.

"Bliža svima drugima, lakše će da se ide u Republiku Srpsku i BiH, lakše će da se ide na Gučevo, lakše će kasnije da se ide do Ljubovije, Malog Zvornika, Bajine Bašte i svih drugih mesta", rekao je predsednik.

"Ne mislimo da ovde stanemo, mislimo da nastavimo da gradimo", poručio je Vučić.

"Bilo šta da se dogodi u budućnosti i na političkoj sceni, ovo ne možete da izbrišete. Ne možete da izbrišete to da smo put od Beograda od Surčina, do Čačka, pa i do Požege izgradili mi, da smo Istočni koridor do bugarske granice izgradili mi, da smo kroz Grdelicu puteve izgradili mi, da ćemo ovaj ovde divni koridor da izgradimo mi, Moravski koridor da ćemo da izgrdimo mi – naša generacija, naši ljudi, našom srpskom snagom", zaključio je Vučić.

Početku radova prisustvovala je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović koja je naglasila da je ovo veliki dan za Srbiju.

"Ono što je za nas veoma važno jeste što Srbija više nema vremena da gubi, nijedan jedini dan, završili smo Koridor 10, završili smo deo 'Miloša Velikog' od Beograda do Čačka, uskoro puštamo Surčin–Obrenovac deonicu i ovaj auto-put i brza saobraćajnica, i sve druge auto-puteve koje započinjemo, mi ćemo ih u proseku graditi između tri i pet godina i to je ono što razlikuje ovu Vladu u odnosu na prethodne godine i decenije", rekla je Mihajlovićeva.

Dodala da ćemo imati brze saobraćajnice i puteve u celoj Srbiji, Zahvalila je "Azvirtu" na saradnji i izrazila očekivanje da će sve biti u skladu sa ugovorom i vremenom kako je potpisano.

Ahmedov: Ovaj projekat je arterija regionalne ekonomije

Zamenik predsednika "Azvirta" Karaman Ahmedov istakao je da mu je zadovoljstvo što prisustvuje početku gradnje ovako važnog projekta koji će postati "arterija regionalne ekonomije" i koji će poboljšati regionalnu integraciju, osigurati bolji standard stanovnika i podstaći razvoj privatnog sektora.

"Čestitamo Vladi Srbije što je dala veliki značaj izgradnji i infrastrukturi, jer razvoj infrastrukture u svim zemljama ima veliku ulogu za ekonomski rast i sugurnost", dodao je Ahmedov.

"Kompanija 'Azvirt' počinje pripremne radove na izgradnji mosta preko Save, ne samo da bi se obezbedila preko potrebna infrastruktura već da bi se pokazali najviši profesionali standardi, udovoljilo svim potrebnim izazovima u oblasti građevine i zaštite životne sredine, ali i pokazala društvena odgovornost", istakao je Ahmedov.

Kao i do sada, "Azvirt" će nastaviti da sarađuje sa srpskim partnerima, institucijama i kolegama, naveo je Ahmedov i dodao da će kao i do sada "Azvirt" završiti sve radove u roku.

"Želimo da ovaj novi i značajan projekat donese prosperitet i više investicija građanima koji žive u Šapcu, Rumi, Loznici i okolnim selima", zaključio je Ahmedov i zahvalio se na ukazanom poverenju za realizaciju ovog projekta.

Ambasador Azerbejdžena Eldar Hasanov čestitao je na proslavi početka radova ovog projekta koji je značajan za građane Srbije, ali je i primer saradnje Azerbejdžana i Srbije.

"Siguran sam da će izgradnja ovog puta uz učešće poznate i iskusne kompanije 'Azvirt' biti završena blagovremno i sa visokim kvalitetom, udovoljavajući svim savremenim standardima i opravdati ukazano poverenje od strane srpske države i Vlade", rekao je Hasanov.

Novi put spojiće Sremski i Mačvanski okrug, rešiti višegodišnje probleme stanovništva i zahteve privrede tog kraja. Kada se završi, od Podrinja do Beograda stizaće se duplo brže.

Sredinom novembra potpisan je komercijalni ugovor sa azerbejdžanskom kompanijom "Azvirt", a vrednost tog posla je 476 miliona evra.

broj komentara 11 pošalji komentar
(petak, 06. dec 2019, 08:48) - anonymous [neregistrovani]

Odlicno!

Odlicna vest! Puna podrska nasem predsedniku Vučiću i ovoj vlasti! Odlican posao obavljaju! Srbija se gradi i standard zivota je sve veci i bolji!

(četvrtak, 05. dec 2019, 23:34) - anonymous [neregistrovani]

Nevjerovatan smo narod...

Vecina komentara je negativna. Zbog cega? Sto uopce ocekujete od vlasti u svojoj zemlji? Mozda da poteku med i mlijeko a da vi nista ne radite osim da pametujete i likujete. Pokusajte da probudite Tita.

(četvrtak, 05. dec 2019, 22:06) - anonymous [neregistrovani]

Ovde se radi...

...prvenstveno o izgradnji magistralnog puta Sabac-Loznica!
Nemojmo da se lazemo.Obilaznica oko Rume je odavno zapoceta,a to malo parce Ruma-Sabac je obicna "sminka"!Sa pravom se mnogi ljudi pitaju zasto nije uradjen put Ruma-Novi Sad?

(četvrtak, 05. dec 2019, 18:42) - anonymous [neregistrovani]

Auto-put Ruma - Sabac

Dobra vest auto-put Ruma-Sabac ali nam isekose dve lepe sume Vukoder i Debeljak misli dase moglo mozda malo zaobici ne bas kroz sume. Bila bi dobra vest da se uradi auto -put Ruma-Novi Sad kroz Frusku Goru jer je saobracaj ogroman !!!

(četvrtak, 05. dec 2019, 18:38) - Stručan [neregistrovani]

Ko odlučuje?

Svuda gde se racionalno planira gradnja autoputeva, osnovni kriterijum je - gustina saobraćaja. Nisam video ništa od toga u (nečijim) odlukama u Srbiji?

(četvrtak, 05. dec 2019, 16:55) - Tihi [neregistrovani]

Auto put

Mnogo je veći problem auto put od Rume do Novog Sada koji se već dugo najavljuje.
Na toj deonici je ogroman broj vozila posebno kamioni koji prolaze kroz Irig i stvaraju ogromne probleme meštanima.
Za sada se neradi ništa na tom delu puta koji stvara veći problem od puta Ruma-Šabac.

(četvrtak, 05. dec 2019, 15:41) - DrMr [neregistrovani]

@Kredit

Sta tebe briga odakle je novac,bitno je da se gradi,auto-putevi ostaju u Republici Srbiji.Ako neko kupi stan,namesaj itd. na kredit, toga ne pitas zasto je uzeo na kredit,a pitas drzavu.Srpska posla.

(četvrtak, 05. dec 2019, 15:18) - anonymous [neregistrovani]

kredit

Odakle pare. Kredit .

(četvrtak, 05. dec 2019, 15:04) - anonymous [neregistrovani]

Kada

A kada će od Rume do Novog Sada?

(četvrtak, 05. dec 2019, 13:41) - anonymous [neregistrovani]

Divno

I treba samo napred...