Danas počinje izgradnja auto-puta Ruma–Šabac i brze saobraćajnice od Šapca do Loznice

U podne zvanično počinju radovi na izgradnji auto-puta Ruma–Šabac i brze saobraćajnice od Šapca ka Loznici. Sredinom novembra potpisan je komercijalni ugovor sa azerbejdžanskom kompanijom "Azvirt", a investicija je vredna 476 miliona evra. Ukupna dužina saobraćajnice je 77 kilometara.

Nov put spojiće Sremski i Mačvanski okrug i rešiti višegodišnje probleme stanovništva, ali i zahteve privrede ovog kraja. Nova saobraćajnica će ubrzati protok ljudi i robe i obezbediti uslove za privredni razvoj ovog kraja.

Kada se završi, od Podrinja do Beograda stizaće se duplo brže. Trenutno se k oristi samo jedna saobraćajnica – magistralni put koji prolazi kroz brojna sela.

Samo od Šapca, ka Rumi kroz Klenak, Platičevo, Hrtkovce i Jarak dnevno prođe i 15.000 vozila.

Auto-put će se graditi od Rume do leve obale Save i sela Klenak u dužini od 21,14 kilometara.

Sa desne obale Save gradiće se brza saobraćajnica koja će biti duga skoro 55 kilometara. Spajaće ih novi most na Savi, dug više od 1.300 metara.

Radovi će početi na obali Save, gde će se na tri hektara graditi baza i punkt za buduće radove.

Od proleća, kako je najavljeno, gradiće se i nov most na Savi koji će, zajedno sa auto-putem, biti završen za tri godine. Za četiri godine treba da bude završena i brza saobraćajnica od Šapca do Loznice.

Vlasnici prvih parcela uz obalu Save dobili su obaveštenja o eksproprijaciji. Lakše dišu i meštani Štitara čije su 32 kuće bile na trasi. Nakon javnog uvida usvojene su primedbe, pa će se predložiti promena trase kroz selo, kako se ne bi iseljavala domaćinstva.

U 12 sati zvanično počinju radovi, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović i brojnih zvanica.

broj komentara 13 pošalji komentar
(četvrtak, 05. dec 2019, 20:53) - Ivana [neregistrovani]

Svaka cast

Samo neka se putevi grade,boljitak ce se svakako osetiti!

(četvrtak, 05. dec 2019, 17:26) - mirko [neregistrovani]

i

Srbija mora da ulaže u svoju infrastrukturu. Imamo krajeve sa velikim turističkim potencijalima a nemamo autoputeve do tih mesta. Drago mi je da se konačno radi na tome

(četvrtak, 05. dec 2019, 13:37) - Lek Galenika [neregistrovani]

Srbija

Svaka nova investicija raduje gradjane Srbije a puteva nikad dosta.Putevi ne samo da povezuju ljude nego olaksavaju stranim i domacim privrednicima da lako dodju do nas i da ulazu svojm novac.

(četvrtak, 05. dec 2019, 12:01) - Mia [neregistrovani]

bravo

Ne treba biti politicar ili se deliti na bilo koji tabor i shvatiti koliko su ovakvi infrastrukturni projekti bitni za nas obicne ljude i za citavu privredu,kroz mnogo efikasniji protok robe i dobara

(četvrtak, 05. dec 2019, 11:58) - anonymous [neregistrovani]

Komentar

Samo jedan savet,treba osim puteva ponovo razviti jaka privredna preduzeca.Nema bez njih oporavka drzave.

(četvrtak, 05. dec 2019, 11:47) - Tomo [neregistrovani]

Most

Nekako najviše volim što se pravi most na Savi ,on spaja,a ostalo mogu i peške.

(četvrtak, 05. dec 2019, 11:14) - marko savic [neregistrovani]

tako je

Ta deonica puta je posebno prometna i stvarno bi bilo dobro da se auto put zavrsi u sto kracem roku i da bude sto kvalitetniji zbog svih nas koji tuda vozimo, bezbednosti i sigurnosti.

(četvrtak, 05. dec 2019, 10:51) - Milan Alasic [neregistrovani]

Svaka cast

Ovo je veliki uspeh za zapadnu Srbiju. Hvala vam dugo o nama niko nije mislio. Ovo je veliki uspeh za sigurnu i bezbedniju voznju nasih gradjana i turista.

(četvrtak, 05. dec 2019, 10:40) - anonymous [neregistrovani]

Razvoj

Investicija od izuzetnog značaja za napredak i razvoj celokupne infrastrukture u Srbiji i regionu. Sve pohvale čelnicima ovog projekta.

(četvrtak, 05. dec 2019, 10:33) - Dejan [neregistrovani]

Podrska

Novi auto putevi su put u bolju buducnost !