Od decembra letovi s Aerodroma "Morava" za Beč, od marta i za Solun

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i direktor "Er Srbije" Dankan Nejsmit potpisali su ugovor o avio-prevozu na dve linije s Aerodroma "Morava" kod Kraljeva, saopšteno je iz Ministarstva.

Zorana Mihajlović je rekla da je, na osnovu sprovedenog javnog poziva, "Er Srbija" dobila mogućnost da sa Aerodroma "Morava" od početka decembra leti za Beč, a od proleća i ka Solunu.

"Kao resorna ministarka ponosna sam na to kako posluju naša tri međunarodna aerodroma, i beogradski, i niški, koji će završiti godinu sa više od 400.000 putnika, i želimo da isto tako razvijamo i Aerodrom 'Morava', na kojem će sledeće godine početi i izgradnja nove piste", rekla je Mihajlovićeva posle potpisivanja Ugovora o pružanju usluge obavljanja avio-prevoza na linijama proglašenim za linije od javnog interesa u Vladi Srbije.

Direktor "Er Srbije" Dankan Nejsmit rekao je da su veoma zadovoljni što je "Er Srbija" dobila mogućnost da od 1. decembra njeni avioni lete i sa Aerodroma "Morava", i što će ta kompanija leteti sa ukupno tri aerodroma u Srbiji.

"Planirano je da letovi na liniji Kraljevo-Beč-Kraljevo počnu u prvoj nedelji decembra, a na liniji Kraljevo-Solun-Kraljevo od 10. marta 2020. godine", saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture,

Dodaje se da će linija za Beč funkcionisati tokom cele godine, linija za Solun od marta do oktobra, a na obe linije leteće se tri puta nedeljno.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 26. nov 2019, 17:28) - anonymousMilovan. [neregistrovani]

koliko kosta karta u oba pravca

Kako se moze kupiti karta

(utorak, 26. nov 2019, 17:09) - anonymous [neregistrovani]

Svaka cast

Hvala Air Srbiji sto ozivljava ovaj lep aerodrom. Nadam se posle produzene piste, da ce vise kompanija da leti sa KVO.

(utorak, 26. nov 2019, 15:29) - anonymous [neregistrovani]

sve

gde se kupuju karte?