Kapaciteti na Kopaoniku odavno rezervisani, u toku završne pripreme

Po ugledu na svetske ski-centre, Kopaonik će po deseti put početak sezone obeležiti manifestacijom Ski-opening. Od 5. do 8. decembra domaće i brojne goste iz regiona očekuje puno dobre zabave, velike muzičke zvezde, promotivne cene smeštaja i ski-karata. Mesta u tom terminu gotovo nema, a svi na planini se užurbano pripremaju za doček turista.

Vremenske prilike produžile su sezonu radova. Za građevinare i ugostitelje – pune ruke posla. Uređenje četiri nove staze na lokacijama Krčmar, Karaman greben i Pančić privodi se kraju, a u turističkom centru se opremaju objekti.

"Užurbano završavamo radove, čekamo sneg i da počnemo sa još boljom zimskom sezonom", izjavila je menadžerka paba Danijela Hrkalović.

Ceo kapacitet Rizorta Kopaonik već je uveliko rezervisan, a mesta ima za samo još nekoliko termina u decembru, ističe menadžer sektora soba Slađana Radić.

Malobrojni gosti koji ovih dana borave na vrhu Kopaonika uživaju u miru, čistom vazduhu i šetnjama. Ističu da nije gužva, što je odmaralište za dušu, kao i da su vremenske prilike za uživanje.

U susret zimi najbolja vest za vozače je otvaranje prve javne garaže na Kopaoniku sa 369 mesta – projekat "Skijališta Srbije" i Ministarstva turizma vredan 4,7 miliona evra.

Direktor JP Skijališta Srbije  Dejan Ćika najavio je i izgradnju helidroma koji će biti završen u toku iduće godine, što će doprineti još boljoj ponudi ski-centra Kopaonik.

"Mi danas ovde imamo 15 hotela, četiri apartmana i 11 hotela. Do pre pet godina su manje-više to bili hoteli sa dve ili tri zvezdice. Sad je polovina hotela sa 4 zvezdice visoke kategorizacije, što govori i o privatnim investicijama i ulaganjima u ovaj ski-centar", rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Veći broj gostiju, posebno stranih, Kopaonik tek očekuje razvojem Jošaničke banje i povezivanjem sa turističkim centrom Brzeće izgradnjom gondole.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво