Brnabić za RTS: Prelep dan za Srbiju

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je, povodom otvaranja poslednje deonice istočnog kraka Koridora 10 rekla da je ovo prelep dan za budućnost Srbije jer su ovo "putevi koje ostavljamo generacijama koje dolaze".

Premijerka Ana Brnabić je navela da će otvaranje poslednje deonice Koridora 10 biti značajno za investicije u ovom delu Srbije.

"Ja očekujem potpuno drugačiju perspekitvu za ovaj deo Srbije, da dođu investitori u velikom broju, da otvaramo radna mesta i da nastavljamo da radimo dalje", istakla je Brnabićeva.

Dodala je da se nastavljaju radovi na auto-putu "Miloš Veliki" do Požege.

"Predsednik Aleksandar Vučić je od kineskih partnera tražio zaista ambiciozan rok da se taj kompletan deo do Požege završi do kraja 2021. godine", rekla je Ana Brnabić i dodala da će glavni radovi na toj deonici biti tokom 2020. godine.

Naglasila je da bi tokom sledeće godine trebalo da se započne i izgradnja Moravskog i Fruškogorskog koridora.

"Zaista se radi na sve strane. Posebno je lepo što neke stvari započinjete, neke stvari završavate, neke stvari su u toku. Najlepša slika Srbije", kazala je predsednica Vlade.

Ana Brnabić je navela da je zahvaljujući merama fiskalne konsolidacije Srbija ekonomski jača i da sada ima novca u budžetu za izvođače radova.

"Deonica od Surčina do Obrenovca će biti završena pre roka. To je, ja mislim, prva stvar koja je u Srbiji završena pre roka. Rok za otvaranje te deonice je bio 5. januar 2020. godine, a biće otvorena 19. decembra, na Svetog Nikolu", najavila je Brnabićeva.

Predsednica Vlade je istakla da je odlična vest što će BDP do kraja biti 3,5 posto i da je na to pored infrastrukture uticalo otvaranje južnog kraka Koridora 10, što je dovelo do povećanja intenziteta saobraćaja kroz Srbiju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво