Nova fabrika nemačkog investitora u Subotici

U subotičkoj industrijskoj zoni u kojoj već posluju nemačke kompanije "Simens", "Kontinental" i "Norma grupa", otvorena je fabrika novog nemačkog investitora, firme "B plus B senzor".

Godinu dana od odluke da investiraju u Srbiji, nemačka porodična kompanija za proizvodnju termo-tehničkih senzora za pritisak, temperaturu i vlažnost vazduha, otvorila je fabriku u Subotici vrednu milion evra.

"Ovde smo upoznali veoma ljubazne ljude, otvorene za strana ulaganja. Upoznali smo mlade stručnjake u potrazi za poslovnim ponudama koje bi im omogućile da se razvijaju zajedno sa kompanijom. U narednom periodu u Subotici želimo da postavimo montažne linije gotovih proizvoda kao i odelenja za kupovinu, prodaju, istraživanje i razvoj", navodi Daniel Spehar, direktor "B + B senzor" Subotica.

Industrijska zona u Subotici zapošljava više od 6.000 radnika, a u tome prednjače fabrike nemačkih investitora.

"Otvaranje fabrike 'B + B senzor' bitno je za Suboticu, jer pored novih radnih mesta znači dovođenje novih tehnologija i znanja. Drago mi je što kompanija posluje na gotovo istim principima na kojima je baziran i naš stav o poslovanju u Slobodnoj zoni – shvatiti i razumeti šanse, poslovati kvalitetno i stvoriti poverenje partnera, uz kontinuirano uvođenje inovacija u poslovanju", navodi Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice.

Vrednost izvoza preduzeća iz Vojvodine u prvih osam meseci dostigla je gotovo četiri milijarde evra i veća je za osam procenata nego u istom periodu prošle godine, naveo je predsednik Vlade Vojvodine.

"Mi ćemo krajem godine doći na istorijski nivo – manje od 100.000 nezaposlenih na evidenciji i sa planom da u naredne tri do četiri godine u Vojvodini stopu nezaposlenosti oborimo ispod osam procenata", najavljuje Igor Mirović, predsednik pokrajinske Vlade.

Fabrika "B + B senzor" planira da zaposli više od stotinu radnika u subotičkom pogonu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара