Zeliger: Dolazak Folksvagena u Srbiju neće biti ishod političkih pitanja

Predsednik Nemačko-srpske privredne komore Ronald Zeliger navodi da, ukoliko bi nemačka kompanija "Folksvagen" odlučila da dođe u Srbiju, to ne bi bio rezultat političkih pitanja.

Ronald Zeliger je, odgovarajući na pitanje Tanjuga da li Srbija ima potencijal da dovede "Folksvagen", naveo da ne može da komentariše investicione planove te nemačke kompanije, ali da je siguran da to neće biti rezultat političkih pitanja.

Ocenio je da je dosadašnja ekonomska saradnja između dve zemlje dobra, navodeći da Nemačka mnogo ulaže u Srbiji i da nemačke kompanije zapošljavaju više od 60.000 ljudi.

"Ekonomska saradnja između Srbije i Nemačke je veoma dobra. Drago mi je što vidim da je i Vlada Nemačke jednako zainteresovana za Srbiju, kao što je i nemačka privreda", rekao je Zeliger.

Ističe da to potvrđuje i današnja poseta ministra privrede i energetike Nemačke Petera Altmajera Beogradu i napominje da je nemački ministar uvek u svojim izjavama potvrđivao da je Nemačka usmerena na Zapadni Balkan, da podržava evropske integracije ovog regiona i da je zainteresovana da pojača ekonomske veze Srbije i Nemačke.

Upitan da li je Srbija dobro mesto i tržište za ulaganje, Zeliger kaže da jeste i da je prošle godine oko 80-85 odsto nemačkih kompanija želelo da investira, dok bi oko 50 odsto kompanija želelo da zaposli više ljudi u Srbiji i da ponovo investira ovde.

"Svi pokazatelji su za sada dobri, postoje pitanja koja treba unaprediti, ali nemačke kompanije će definitivo ulagati u Srbiju", zaključio je Zeliger.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво