Da li će servis za ruski "suhoj superdžet 100" biti u Beogradu?

Rusi razmatraju mogućnost postavljanja servisnog centra avione "suhoj superdžet 100" u bazi preduzeća za opravku "JAT Tehnika" na Međunarodnom aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu.

Kompanija je u junu završila sertifikaciju rada za održavanje tih letelica u skladu sa zahtevima Evropske agencije za bezbednost u vazduhoplovstvu, obuke osoblja i opremanje hangara.

"Eksploatacija 'Suhoja Superdžet 100' košta za oko 10 do 15 odsto manje od eksploatacije konkurentskih letelica 'Embraer' i 'Bombardie'. Pored toga, prostrana kabina pruža putnicima veći komfor, sličan onom na magistralnim lajnerima", objašnjava Mihail Pogosijan iz avio-kompanije "Suhoj".

Do sada je isporučeno 248 letelica, većinom ruskim kompanijima, i ti avioni treba da postanu zamena za "I-džet" i "Bombardie avione".

"Domet mu je 4.800 kilometara, a u tri verzije prima od 60 do 90 putnika. Brzina je 0,9 maha, a potrošnja veoma mala", dodaje Pogosijan.

Cena ovog aviona sa 100 mesta je 35,4 miliona dolara, što je za oko trećinu manje od konkurentskih aviona, ali ga prati i sudbina da je u Indoneziji na probnom letu imao prvi udes.

Posle toga mnogi sistemi su popravljeni, a u kriznim situacijama u poslednje vreme pokazao se kao veoma pouzdana letelica.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво