Pruga Beograd–Budimpešta važna kao deo globalnog projekta

Ministarka infrastrukture i saobraćaja obišla je radove na deonici pruge Beograd centar – Stara Pazova, deo koridora Beograd–Budimpešta.

Zorana Mihajlović je istakla da je ta pruga važna, ne samo što će omogućiti da se 2021. od Beograda do Novog Sada ide brzim vozom 200 kilometara na sat, već zbog toga što je jedan od prvih projekata koji su deo globalnog projekta "Jedan pojas, jedan put".

"Zato je za Srbiju važna. Važno je da Srbija bude deo tog globalnog projekta. Srbija je zemlja koja je među prvima potpisala sporazum sa NR Kinom o učešću u projektu 'Jedan pojas, jedan put'. Zato sam ponosna što ovde sada stvari idu mnogo brže nego što je to izgledalo pre godinu dana", navela je Mihajlovićeva. 

Tu deonicu gradi kineska firma "China Communications Construction Company", a vrednost ugovora je 350,1 milion dolara.

Pruga će se razlikovati od drugih i po tome što neće biti ukrštanja pruge i puta, već nadvožnjaka i podvožnjaka da bi brzine na njoj mogle da budu u putničkom saobraćaju do 200 kilometara na čas.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво