Biznis inkubatori – kad velike firme pomažu početnicima

Jedno od pitanja koje najčešće postavljaju mali i srednji proizvođači je kako do kupca. Ko odgovor zna bolje od velikih? Samo kada su spremni da pomognu početnicima u poslu. Upravo to je proteklih meseci radio inkubator jednog međunarodnog lanca drogerija.

Suve pečurke ove ariljske firme do sada su jeli uglavnom Nemci kojima su plasirali veći deo proizvodnje.

"Mi nismo imali naš brend do sada, mi smo postajli samo kao firma koja radi pod tuđim brendovima, odnosno pakuje za druge supermarkete", kaže Dragana Maslar, privrednica iz Arilja.

Od nedavno, njihovi proizvodi dostupni su i u Srbiji. Uz pomoć biznis inkubatora razvili su nove ukuse, ali i pakovanje.

"Deo koji se desio u ovom inkubatoru je da imamo nove recepture, nove proizvode koje naše tržište tek treba da upozna", kaže Maslar.

Organske sokove mlade inženjerke poljoprivrede probali su kupci sa interneta i pijaca. Biznis inkubator pomogao joj je da proširi tržište.

"U dizajnu smo najbiše napredovali, tu imamo veliku podršku. Novi proizvodi su od bobičastog voća, proizvodimo cele plodove maline, kupine, višnje, sa kombinacijom jabuke i kruške iz razloga što želimo da stranim autohtonim sortama produžimo vek", rekla je Ana Dolovac, privrednica iz Futoga.

To su samo dve od 18 kompanija koje su proizvode razvijale sa tehnolozima, dizajnerima, marketnig stručnjacima. Njihovi prehrambeni i kozmetički proizvodi sada se nalaze na rafovima 90 drogerija širom zemlje.

"Upravo ovaj hibridni način koji smo imali - hibridna saradnja više kompanija dovela je do toga da imamo ovake kvalitetne proizvode. Već prve dve nedelje pokazuju da su kupci prepoznali kvalitet i to nas jako raduje", istakao je Predrag Petrović, rukovodilac sektora u drogeriji.

Srpski kvalitet, nadaju se, uskoro će se prodavati u drogerijama tog lanca širom Evrope.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара