U Luku Novi Sad biće uloženo više od 43 miliona evra

Kopmanija "DP vorld", koja je pre tri meseca kupila Luku Novi Sad, predstavila je investicioni plan kojim se predviđa ulaganje od 35 miliona evra, kao i dodatnih 8,5 miliona evra za popravku i održavanje.

U prvoj fazi ulaganja do 2023. godine biće izgrađeno dodatnih 180 metara operativne obale, čime će biti povezana kompletna obala luke koja će iznositi 340 metara.

U naredne dve godine biće izgrađeni kontejnerski terminali, što će promeniti i vrstu robe koja se pretovara u luci i roro terminal, čime će se rasteretiti drumski saobraćaj.

U luci će do 2025. godine biti izgrađeni i novi silosi, a planira se zamena, zatim izgradnja nove kranske mehanizacije.

Predsednik Skupštine akcionara "DP vorld" Novi Sad Rado Antolović ističe da ovo nije samo plan i da su već počeli da rade na tome.

Ističe da kompanija nije došla u Srbiju na jedan mesec, nego dugoročno, kao i da su tek počeli da rade.

Antolović naglašava da su njima najvažniji ljudi i investicije u logistiku.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da počinje proširenje kapaciteta luka Sremska Mitrovica, Prahovo i Bogojevo, kao i izgradnja nove luke u Smederevu.

"Sve je to nešto što je jako važno ako hoćemo zaista da učinimo ovaj oblik saobraćaja jednako konkurentnim sa svim drugim, bar na ovim našim prostorima", naglasila je Mihajlovićeva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво