"Srbija dobra investiciona destinacija"

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se popodne u Berlinu sa predstavnicima Udruženja porodičnih preduzetnika koje okuplja oko 450 kompanija u porodičnom vlasništvu.

Pored malih i srednjih preduzeća, članovi udruženja su i velike kompanije, a među njima i "Lidl", "Rošman", "Boš", "Falke", "Gabor", "Aldi", "Stihl"...

Brnabićeva je sa predstavnicima udruženja razgovarala o mogućnostima novih investicija, a oni ocenili da je Srbija dobra investiciona destinacija. 

Posle toga, predsednica vlade se sastala sa rukovodstvom i predstavnicima BITKOM-a, digitalne asocijacije koja predstavlja više od 2.600 kompanija digitalne ekonomije.

Reč je o asocijaciji koja radi u svim oblastima digitalizacije i njene primene i partner je nemačkoj vladi u pitanjima digitalne transformacije.

Brnabićeva je tokom susreta predstavila prioritete Srbije u digitalizaciji, pre svega u obrazovanju i e-Upravi i istakla da joj je cilj ekonomija zasnovana na znanju i inovacijama.

Podsetila je i da je potpisan Memorandum o razumevanju između Srbije i Svetskog ekonomskog foruma o formiranju regionalnog centra za četvrtu industrijsku revoluciju u Beogradu.

broj komentara 0 pošalji komentar