"Krušik": Netačne tvrdnje da dajemo prednost GIM-u u odnosu na "Jugoimport SDPR"

Holding korporacija "Krušik" saopštila je da su tvrdnje pojedinih portala da ta korporacija daje prednost i povoljnije cene preduzeću GIM u odnosu na "Jugoimport SDPR" apsolutno netačne, kao i da preduzeće GIM ni na koji način nije u povlašćenom položaju niti u povoljnijoj poziciji po pitanju cena u odnosu na "Jugoimport SDPR".

U saopštenju "Krušika" se navodi da u skladu sa svojim poslovnim ciljem ostarivanja najvišeg nivoa prihoda ta kompanija prilikom definisanja cena vodi računa o tržišnim uslovima, konkurentnosti, kao i o drugim faktorima.

"Formiranje cena zavisi i od modela proizvoda, tražene količine, kao i da li je u pitanju nastavak ugovaranja sa poznatim korisnikom ili se radi o novom tržištu", dodaju iz "Krušika".

U cilju adekvatnog poređenja u saopštenju navode ugovorene količine i strukturu robe.

"Sa GIM-om je ugovorena isporuka sledećih mina: 50.000 razornih mina 120mm (0+4); ‪157.000 razornih mina 81/82mm (0+4) i 60.000 razornih mina 60mm", navode iz "Krušika"

"Sa 'Jugoimport SDPR' smo početkom 2017. godine (nakon toga nije bilo ugovaranja isporuke značajnih količina minobacačke municije) potpisali 4 različita ugovora za isporuku sledećih mina: 15.000 razornih mina 120mm (0+6); 73.756 razornih mina 82mm; 105.150 razornih mina 82mm (0+6) i 10.000 razornih mina 60mm (0+4)", dodaju iz "Krušika".

Obaveštavaju da se na osnovu navedenog može zaključiti da su preduzeću GIM isporučivani modeli mina sa dva dopunska punjenja manje.

"Konkretno, mine 60mm su GIM-u isporučene u varijanti 0+2, što znači da imaju 2 dopunska punjenja, a "Jugoimport SDPR" prodavali smo mine 60 mm u varijanti 0+4, koji imaju 4 dopunska punjenja. Isti slučaj je bio i kod mina 82mm i 120mm. GIM-u smo prodavali mine 81/82mm i 120mm sa 4 dopunska punjenja, dok smo SDPR-u isporučivali mine 82mm i 120mm sa 6 dopunskih punjenja", ističu iz "Krušika".

Navode i razlike u ceni između kalibara.

"Kada je reč o minama 120mm, sa 'Jugoimport SDPR' smo ugovorili isporuku robe po nižim cenama za 0,60 USD/kom. Što se tiče mina 81/82mm, ugovorene su niže cene sa GIM-om u odnosu na "Jugoimport SDPR" od 1,24 do 2,00 USD/kom. Kod mina 60mm su ugovorene niže cene za GIM u odnosu "Jugoimport SDPR" za 6,58 USD/kom", dodaju iz Krušika.

"Radi razumevanja ove razlike naglašavamo da od broja dopunskih punjenja zavisi domet mina. Dakle, Holding korporacija 'Krušik'' je GIM-u isporučivala municiju kraćeg dometa, za koju smo davali adekvatne tehničke karakteristike i tablice gađanja. Naravno, s obzirom da su mine kompletirane uz manji broj punjenja, jasno je da njihova cena koštanja mora biti niža", naglašava se u saopštenju.

"Iz navedenih podataka može se zaključiti da preduzeće GIM ni na koji način nije u povlašćenom položaju niti u povoljnijoj poziciji po pitanju cena u odnosu na 'Jugoimport SDPR'", zaključuju iz "Krušika".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво