Ponovo radi "Nais" – simbol niškog turizma

Posle sedam godina pauze u radu i jedne neuspele privatizacije, otvoren je simbol turizma u Nišu – hotel "Nais". Novi vlasnici rekonstruisali su hotel za manje od dve godine. Svečanom otvaranju prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Poslednji gost iz nekadašnjeg motela "Nais" otišao je 2012. godine. Novog vlasnika objekat je dobio 2016. godine i sada je to hotel sa četiri zvezdice. Ima 89 soba različitih kategorija i 250 ležajeva, banket i kongresne sale.

Predsednik Aleksandar Vučić je na otvaranju pozvao investitore da ulažu i istakao da će hotel "Nais" biti značajan ne samo za tranzitni turizam, budući se nalazi uz Koridor 10, već i za sve druge goste. 

Rekao je da "Nais" zauzima najlepše i najznačajnije mesto na raskršću puteva. Objasnio je da se od njega južno ide ka Skoplju i Atini, istočno ka Pirotu i Sofiji a uskoro će se ići i ka trećem pravcu, ka Prokuplju, Kuršumliji, Prištini i Gračanici.

Zbog toga je, rekao je predsednik, pozicija "Naisa" od izuzetnog značaja za zemlju.

Predsednik je kazao da 1982. godine, kada je "Nais" otvaran, bilo mnogo obećanja i da nema sumnje da je u to vreme bio jedan od najlepših objekata u ovom delu Srbije i da je privlačio ogromnu pažnju.

"Ali rušenjem sistema i nedovoljno dobrim tretiranjem državne svojine, došli smo do toga da jedan takav objekat bude zatvoren 30 godina kasnije", rekao je predsednik.

Naveo je da paralelno sa izgradnjom puteva o kojima se sanjalo, radilo na nekoliko stvari, odnosno na objektima na putevima gde mogu da dođu stranci i ostanu i gde naši gosti mogu da dođu, da se razvije turizam, zaposle mladi.

"Od jednog ukorenjenog prostora, koji je bio ruglo čitave Srbije, danas ste uspeli i čestitam celom timu što ste napravili čisto, novo mesto i posebno sam srećan što u vašem hotelu nisu motivi Londona, Njujorka, Pariza, već Niša, pirotskih ćilima, onoga što jeste naša tradicija, onoga što je naša prošlost, a uveren sam i budućnost", rekao je Vučić.

Istakao je i da je zahvalan vlasnicima što nisu koristili državne subvencije, iako su mogli i nuđeno im je, i zamolio ih da na nastave sa izgradnjom drugih sadržaja oko hotela, jer imaju ogroman prostor. 

Upravnik hotela "Nais" Tomas Pavlović je rekao da je objekat otvoren posle dve i po godine angažovanja i da on neće biti interesantan samo za Niš već za celu južnu Srbiju.

Zahvalio je autoru projekta Goranu Babiću i firmama koje su bile involvirane.

U ovom trenutku u hotelu radi oko 100 radnika, a prema najavama vlasnika, kada se izgrade bazen i akva-park, biće posla za najmanje još 100, a u sezoni će biti mesta i za sezonske radnike.

broj komentara 8 pošalji komentar
(ponedeljak, 16. sep 2019, 08:03) - SasaRu [neregistrovani]

SasaRu

Nove investicije, stalna strana ulaganja, zahvaljujući Aleksandru Vučiću postaju svakodnevnica. Srbija napokon posle mnogo decenija postaje moderna i napredna zemlja, lider u regionu.

(ponedeljak, 16. sep 2019, 07:30) - anonymous [neregistrovani]

Stabilnost

Neki novi pocetak i vesnik boljih vremena.

(ponedeljak, 16. sep 2019, 07:29) - anonymous [neregistrovani]

Iskrenost

Vazan simbol turizma za Nis.

(ponedeljak, 16. sep 2019, 06:55) - anonymous [neregistrovani]

Invensticija vredna pažnje.

Veoma značajna invensticija za Niš kao i za Srbiju!

(nedelja, 15. sep 2019, 22:41) - anonymous [neregistrovani]

Nejasno

Zasto sve sto je propalo u Srbiji, namernim nemarom ili ne, mora da se renovira i rekonstruise da bude "na nivou"; U hotele i motele sa 5 zvezdica koji su pristupacni samo Beogradjanima!
Zasto se ne potrudite da mnoge stvari u Srbiji koje trenutno propadaju dovedete na pristojan nivo koji ce biti dostupan vecini gradjana Srbije a ne samo onima sa vrlo dubokim dzepom.

(nedelja, 15. sep 2019, 22:11) - Nevena [neregistrovani]

Nais

Nadajmo se da ce Nais doprineti razvoju turizma. Zaista izgleda jako lepo i posle toliko vremena zasijao je punim sjajem.

(nedelja, 15. sep 2019, 21:11) - anonymous [neregistrovani]

Nis

Prelepo uredjen hotel. To Nis zasluzuje.

(nedelja, 15. sep 2019, 20:46) - Jug [neregistrovani]

konačno

Zlatni rudnik na autoputu! Dok su održavali objekat, danju, noću prepuno ljudi, a biće ponovo.