Srbija jedan od vodećih startap ekosistema u Evropi

Predstavljeni rezultati istraživanja prema kojima je Srbija svrstana među pet liderskih startap ekosistema u Evropi. Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović je istakao da se mora učiniti sve da ubuduće ima što više mladih koji će upisivati tehničke fakultete.

Rezultati istraživanja startap ekosistema, koje je sprovela organizacija "Startap Džinom", predstavljeni su na konferenciji za medije ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića i direktora te organizacije, Žan Fransoa Gotsjea.

Popović je istakao da će se učiniti sve kako bi što više mladih otvaralo startap kompanije i kako bi privukli mlade iz regiona u Srbiju.

"Moramo inovaciono preduzetništvo da razvijamo više, da imamo što više startap kompanije i tako jačamo inovacioni ekosistem", rekao je Popović.

Žan Fransoa Gotsje je istakao značaj razvoja infrastrukture, kao i saradnje javnih institucija sa privatnim inicijativama.

"Srbija je postigla dobre rezultate i ide u dobrom smeru. Takođe, važno je da postoji finansiranje u ranoj fazi, ali i da zajednica podržava pokretanje startapa. Davaćemo preporuke, a sve da bi Srbija postala lider u otvaranju novih radnih mesta u ovoj oblasti", rekao je Gotsje.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 29. avg 2019, 13:29) - anonymous [neregistrovani]

izrael

izrael je pravi primer za uspesnu start up baziranu zemlju.