Mali: Za trećinu više direktnih investicija nego prošle godine

Srbija je u prvih šest meseci imala 1,9 milijardi evra direktnih stranih investicija, što je za 31,1 odsto više nego u istom periodu prošle godine, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

Najnoviji podatak o vrednosti direktnih stranih investicija potvrđuje da Srbija napreduje velikim koracima, rekao je ministar Mali za TV Pink.

"I Fajnenšl tajms je prošle nedelje potvrdio da smo rekoderi po broju broja direktnih stranih investicija. Taj trend se nastavlja i u ovoj godini. Verujemo da ćemo i ove godine biti šampioni u privlačenju stranih direktnih inveticija u regionu", rekao je Mali.

Najavio je da Vlada Srbije planira ove godine da smanji poresko opterećenje na zarade minimum za jedan odsto.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се