Mali: Srbija je zemlja u koju vredi ulagati

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali osvrnuo se na najnoviji izveštaj "Fajnenšel tajmsa" u kome se Srbija našla na prvom mestu u svetu po broju stranih direktnih investicija za 2019. godinu i ocenio da je to odlična vest za Srbiju.

Mali kaže da su ponosni na činjenicu da od svetskih finansijskih institucija, kao i uglednih finansijskih magazina, često dobijaju potvrde o ispravnoj ekonomskoj politici.

"Makroekonomski rezultati koji garantuju stabilnost i sigurnost poslovanja omogućili su da danas investitori, i to najveći, prepoznaju Srbiju kao takvu zemlju, u kojoj će njihova investicija biti na pravi način realizovana i uticati na napredak u svakom smislu", rekao je Mali.

Ministar je izjavio da ocena Fajnenšel tajmsa da je Srbija na čelu rang liste za 2019. godinu po broju stranih direktnih investicija, kruna rada Vlade Republike Srbije.

"Nećemo se zaustaviti i nastavljamo sa reformama kako bismo bili još atraktivniji investitorima koji razmišljaju gde da plasiraju svoj kapital. Sve ovo radimo kako bismo povećali životni standard i kvalitet života građana", naglasio je Mali.

Ministar Mali je istakao da Srbija nastavlja sa kreiranjem povoljnog investicionog ambijenta, te da je do polovine jula ove godine ostvarila dve milijarde evra stranih direktnih investicija, a očekuje se blizu četiri milijarde evra do kraja godine.

"Ocena Fajnanšel tajmsa, kako je to istakao i naš predsednik Aleksandar Vučić, definitivno će biti dodatni vetar u leđa svima nama i još jedan je poziv investitorima da razmisle o Srbiji kao državi u koju vredi ulagati", zaključio je Mali.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво