Sve na pola i to tri puta – novi koridor treća sreća za Ljig

Od nedelje auto-putem Miloš Veliki vozićemo se od Obrenovca do Preljine. To posebno raduje Ljižane koji od auto-puta očekuju zamajac za privredni razvoj svog kraja, u kojem već 30 godina nije izgrađena nijedna fabrika.

Sve na pola i to tri puta. Ljig je na pola Ibarske magistrale, koja ga deli na po pola grada, a namestilo se samo po sebi da je i na pola Koridora 11. Treća sreća, kažu Ljižani, misleći na auto-put, čiju blagodet već osećaju.

Radojko Radisavljević iz sela Veliševac kaže da su mu već pet godina puni smeštajni kapaciteti. Nema slobodnih mesta. Mislim da goste privlačimo lepo uređenim smeštajem i dobrom hranom", dodaje Radisavljević.

Ljilja Milovanović iz sela Kozelja napominje da dnevno proda oko 100 kilograma sira i dvadesetak kilograma kajmaka. "Ne možemo da napravimo proizvoda koliko nam kupci traže", napominje Milovanovićeva.

Tridesetak je seoskih domaćinstava opredeljenih za turizam, poznatih na mapi Srbije i za strane goste.

Vladimir Ivanović, direktor Turističke organizacije Ljig, ističe da će novim auto-putem gosti u seoska turistička domaćinstva i restorane u opštini Ljig dolaziti za 40 minuta od Beograda i manje od 30 minuta od Čačka.

Nadaju se da će doći i privrednici i uposliti nezaposlene.

"Očekujem od puštanja auto-puta da će u Ljig doći više stranih investicija i da će se zaposliti radnici na teritoriji opštine", kaže eletričar Ilija Vujičić.

Zato opština uz sam Koridor investitorima nudi lokacije u novoj industrijskoj zoni.

Predsednik opštine Ljig Dragan Lazarević napominje da je industrijska zona nalazi uz samu naplatnu rampu. "U Ljigu nije otvorena nijedna fabrika, niti izgrađena, u poslednjih 30 godina", ukazuje Lazarević.

Područje Ljiga do sada je bilo u znaku crnih tačaka na Ibarskoj magistrali, kojom dnevno prođe u proseku 22.000 vozila. Uz auto-put gužve će na magistrali biti manje, a nadaju se Ljižani da će biti i manje saobraćajnih nesreća.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво