Mali i Đorđević o povećanju minimalne cene rada

Ministar finansija Siniša Mali i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević održali su konsultativni sastanak uoči početka pregovora sa predstavnicima sindikata i poslodavaca o povećanju minimalne cene rada.

Ministar finansija Siniša Mali je istakao da je cilj Vlade Republike Srbije da se poboljša kvalitet života građana u zemlji, te da je u tom smislu interes države da nastavi sa povećanjem minimalne cene rada.

"Samo u poslednje dve godine minimalna cena rada je povećana za 18,6 odsto, a sa značajnijim povećanjem ćemo nastaviti i dalje. S obzirom na to da nas uskoro očekuje i povećanje plata i penzija, to će sve uticati na bolji životni standard građana Srbije, što je i osnovni cilj Vlade. Očekujemo da će visina prosečne plate već u decembru dostići 500 evra", rekao je Mali.

Ministar Đorđević je istakao da će država nastojati da na pregovorima pronađe kompromisno rešenje između sve tri zainteresovane strane.

"Ministar Mali me je upoznao sa svim parametrima koji utiču na visinu minimalne cene rada, a koji su prevashodno vezani za ekonomsku situaciju u zemlji. Trudićemo se da utvrđena minimalna cena rada bude kompromisno rešenje dobijeno na osnovu pregovora sve tri strane, države, poslodavaca i radnika", rekao je Đorđević.

U narednih deset dana ministar Đorđević će održati pojedinačne sastanke sa poslodavcima i predstavnicima sindikata kako bi čuo njihove stavove, nakon čega će početi formalni pregovori o minimalnoj  ceni rada.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара