Mihajlović: Želimo da najbolje firme grade "Moravski koridor"

Srbija želi da najbolje svetske kompanije grade "Moravski koridor", izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Posle sastanka sa predstavnicima Zapadnobačkog okruga i lokalnih samouprava Odžaka, Sombora, Kule i Apatina, Zorana Mihajlović je rekla da očekuje da će uskoro početi radovi na izgradnji Moravskog koridora.

"Moravski koridor povezuje centralnu Srbiju, povezuje najmanje pola miliona ljudi, povezuje dva koridora. Za nas je važno da što pre počnemo izgradnju Moravskog koridora", navela je ministarka nakon pitanja šta očekuje od javnog poziva za strateškog partnera za izgradnju tog koridora.

Izrazila je nadu da će najbolje svetske kompanije da se jave na poziv, koji je objavljen u ponedeljak, kao što se nada da iza tih kompanija stajati najbolje finansijske kuće.

"Ulažemo u Zapadnobački okrug" 

U održavanje i rekonstrukciju puteva u Zapadnobačkom okrugu u 2019. i 2020. godini biće uloženo 4,5 milijardi dinara, rekla je Mihajlovićeva.

Novinarima u Apatinu rekla je da je to dogovoreno na današnjem sastanku sa načelnikom Zapadnobačkog okruga Dušanom Marjanom i čelnicima lokalnih samouprava - Apatina, Odžaka, Kule i Sombora.

"To nije mali novac, jednim delom to su lokalni putevi, ima i državnih puteva koji će biti rekonstruisani. Neke radovi će biti zajednički sa opštinama, drugi veći deo biće u nadležnosti Puteva Srbije", kaže Mihajlović.

Rekla je da je u planu izgradnja brze saobraćajnice Vrbas-Kula Sombor, da se radi projektno-tehnička dokumentacija i da će se potom videti koliki je obim te investicije.

Naglasila je da se nije odustalo od izgradnje luke Apatin, za koju kaže da je važna za budućnost Apaina i za privredni razvoj tog dela zemlje, te da je na sastanu bilo reči i o rekonstrukciji pruga.

Odgovarajući na pitanje o graničnom prelazu Bogojevo, Mihajlovićeva je rekla da taj prelaz mora biti proširen, te da će se u taj posao ući iduće godine.

Navela je da su održani sastanci sa predstavnicima Mađarske i Bugarske, te da je dobijeno obećanje Mađara da za vreme letnjih meseci, od maja do kraja avgusta, procedure budu što jednostavnije na graničnim prelazima.

Ona je, međutim, navela da su najduža čekanja na ulasku u Srbiju iz zemalja EU.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво