Od danas "Er Srbija" leti iz Niša za Salcburg

"Er Srbija" od danas uspostavlja direktni let Niša – Salcburg, a na salcburškom aerodromu biće priređen svečani doček.

U saopštenju "Er Srbije" se ukazuje da četvrti po veličini grad u Austriji, Salcburg predstavlja privredni i kulturni centar istoimene pokrajine, da je poznat kao grad klasične muzike i mesto rođenja čuvenog Mocarta, a zbog blizine najvišeg planinskog masiva u Evropi i čuvenih zimskih centara, nazivaju ga i "Vratima Alpa".

Sve to, dodaje se, zajedno čini Salcburg važnim turističkim odredištem ne samo u državi, već i u Evropi.

"Veoma nas raduje što smo našim putnicima omogućili da lete ka još dve popularne destinacije iz Niša. Sigurni smo da će bolje veze sa Salcburgom i Rimom značajno olakšati turistička i poslovna putovanja i doprineti jačanju veza sa dve evropske zemlje koje su tradicionalno zanimljive našim putnicima", kaže Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju "Er Srbije".

Direktni let iz Niša za Salcburg uspostavljen je na inicijativu generalnog konzula Srbije u Salcburgu Svetlane Stanković, koja je ukazala na veliki broj dijaspore u ovom delu Austrije, ali i na značaj pokrajine po pitanju privredne saradnje.

Na teritoriji koju pokriva Generalni konzulat u Salcburgu – pokrajine Tirol, Forarlberg, Gornja Austrije i Salcburg - živi nešto više od 70.000 srpskih državljana.

"Er Srbija" je to uzela u obzir i odlučila da dva puta nedeljno, utorkom u petkom, leti iz Niša za Salcburg.

Na salcburškom aerodromu danas će biti priređen svečani doček prvog aviona iz Niša, kojem će prisustvovati novinari, turistički radnici, predstavnici političkog i društvenog života.

Na toj svečanosti biće i prikazan film o Nišu, a svoje utiske o Srbiji preneće i Austrijanci koji su živeli ili koji i dalje žive u našoj zemlji.

Za letom za Niš-Salcburg postoji veliko interesovanje, prenosi Tanjug i napominje prodaja karata premašila je sva očekivanja.

broj komentara 0 pošalji komentar