Poslanici ambasadori srpske privrede širom sveta

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež potpisali su sporazum o saradnji te dve institucije.

Maja Gojković je izjavila da se tim dokumentom ukazuje na važnost saradnje parlamenta i privrede i navela da će PKS učestvovati u pripremi zakonskih akata koji odlučuju o tome da li će privrednici osetiti povoljnu klimu za investicije.

"Od danas ćemo voditi računa o aktivnom učešću PKS u radu skupštinskih odbora u pripremi zakona. Bitna je saradnja u parlamentarnoj diplomatiji, gde se iskazuje potreba da PKS pruži podatke o mogućnostima ulaganja u Srbiji", rekla je Maja Gojković.

Čadež je ocenio da sporazumom privreda dobija mogućnost da iznese svoje argumente poslanicima koji diskutuju o zakonima vezanim za privredu.

Prema Čadeževim rečima, PKS može da iznese argumente o tome kako se određeni zakonski okvir primenjuje ili manje primenjuje, odnosno gde su problemi.

"Skupština je pokazala da namerava da donosi zakonski okvir kakav je potreban građanima i privredi, izjavio je Čadež i ukazao na važnost parlamentarne diplomatije. Poslanici mogu biti pravi ambasadori srpske privrede širom sveta, na osnovu podataka PKS", rekao je Čadež.

broj komentara 0 pošalji komentar