Mihajlović: Zajedno sa Bugarskom rešavamo problem gužvi na granicama

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, poručila je u Dimitrovgradu da Srbija i Bugarska imaju veoma dobru saradnju u oblasti infrastrukture i da je povezivanje auto-putevima i železnicom zajednički interes dve zemlje koje su najkraća ruta ka Turskoj i Bliskom Istoku. Mihajlovićeva se tokom posete Dimitrovgradu sastala sa ministrom transporta, informacionih tehnologija i komunikacija Bugarske, Rosenom Željazkovim.

Zorana Miahjlović kaže da nisu saradnja Srbije i Bugarske samo sporazumi i deklaracije, nego i prijateljski odnosi i dobra ekonomska saradnja u saradnja u oblasti infrastrukture.

"Mi završavamo na jesen istočni krak Koridora 10, a raduje nas da se i sa strane Bugarske radi na izgradnji auto-puta ka srpskoj granici. Takođe, u četvrtom kvartalu počinjemo radove na rekonstrukciji, modernizaciji i elektrifikaciji pruge Niš-Dimitrovgrad", rekla je Mihajlovićeva.

Tokom posete Dimitrovgradu Mihajlovićeva se sastala sa ministrom transporta, informacionih tehnologija i komunikacija Bugarske, Rosenom Željazkovim i delegacijom bugarskog Ministarstva, kojem su prisustvovali i ambasador Bugarske u Srbiji, Radko Vlajkov i predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov.

Prema njenim rečima između srpskog i bugarskog ministarstva nema otvorenih pitanja i da će se na tehničkom nivou pojačati zajednički rad na smanjivanju gužvi na graničnim prelazima i pozvala bugarsku delegaciju da budu gosti na otvaranju istočnog kraka Koridora 10. 

Ministar Željazkov je rekao da je Srbija uradila važan posao izgradnjom istočnog kraka Koridora 10, a da Bugarska planira da deonice na svojoj teritoriji završe do 2021. godine.

Istakao je da nema nerazrešenih pitanja između dva Ministarstva, kao i da očekuje da dve strane rade na rešavanju problema dugog zadržavanja na graničnim prelazima.

Ambasador Vlajkov je rekao da je današnji sastanak primer zajedničkog rada dve zemlje na dobrobit građana, i da je razgovarano o pitanjima kao što su rešavanje problema gužvi na graničnim prelazima, ali i o odnosima Bugarske i Srbije, i odnosima sa EU.

Predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov rekao je da je Dimitrovgrad kao multietnička sredina pravo mesto za bilateralne sastanke Srbije i Bugarske koji mogu dati konkretne rezultate za građane i dodao da izgradnja infrastrukture doprinosi boljem životu lokalnog stanovništva.

Tokom posete bugarske delegacije Srbiji, potpredsednica Vlade i ministar Željazkov obišli su zajedno radove na kosini Gradinje na istočnom kraku Koridora 10, u blizini graničnog prelaza sa Bugarskom, i položili cveće na spomenik bugarskom revolucionaru Vasilu Levskom koji se nalazi na platou ispred Skupštine Opštine Dimitrovgrad.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво