Na jesen puštanje istočnog kraka Koridora 10

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je u Beloj Palanci sa investitorima i izvođačima o završetku radova istočnog kraka Koridora 10. Ministarka je pre sastanka obišla radove na deonici Bancarevo – Crvena Reka.

Zorana Mihajlović u narednih pet dana obilazi radove na istočnom kraku Koridora 10. Sa izvođačima radova danas je razgovarala o dinamici preostalih radova, ali i o merama kako bi se oni efikasno završili.

Nakon obilaska jedine preostale deonice, Bancarevo – Crvena Reka, na kojoj su radovi u toku, Mihajlovićeva je istakla je da očekuje da kompletan istočni krak Koridora 10 bude završen do jeseni.

"Od tog celog istočnog kraka, jedan odsto još nije završen. Postoji nekoliko tačaka, nekoliko klizišta, nekoliko kosina na kojima se radi i to je ono što u stvari čekamo da se završi", rekla je Mihajlovićeva.

To je, kako je istakla, važan krak za Srbiju, koji nas spaja sa Bugarskom.

"To je najbliža ruta ka Turskoj, samim tim i ka Bliskom istoku", rekla je Mihajlovićeva.

Direktor za izgradnju Koridora Aleksandar Senić naveo je da je ostao da se završi levi poluprofil na lotu 2 od Brancareva do Crvene Reke u dužini od 2,3 kilometra, i da očekuje da će svi radovi, osim radova na kosini T-6, biti završeni do kraja avgusta. 

"Na trasi imamo 87 mostova, pet petlji, pet tunela, od čega su svi izgrađeni i opremljena su četiri tunela", rekao je Senić. 

Ministarka Mihajlović je istakla da nijedan metar auto-puta neće biti pušten dok ne bude potpuno bezbedan za saobraćaj.

U okviru posete Pirotskom okrugu, Mihajlovićeva je održala sastanak sa direktorom "Puteva Srbije" Zoranom Drobnjakom i njegovim saradnicima, direktorima železničkih preduzeća.

Ministarka je takođe obišla i Slobodnu zonu Pirot. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво