Novi rekord dinara

Dinar danas beleži novu rekordnu vrednost prema evru u ovoj godini. Zvanični srednji kurs iznosi 117,7365 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na petak, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar je prema evru jači za 0,2 odsto na mesečnom i za 0,3 procenta na godišnjem nivou, a u odnosu na početak godine jači za 0,4 procenta.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio u petak za 0,2 odsto na 104,6547 dinara za dolar.

Dinar prema dolaru vredi isto kao pre mesec dana, na godišnjem nivou je slabiji za 3,2 posto, a od početka godine je u padu za 1,2 pocenta.

NBS je kupila na međubankarskom deviznom tržištu od početka godine jednu milijardu i 610 miliona evra, i prodala 130 miliona, kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa.

Najslabiji kurs dinara prema jedinstvenoj valuti evrozone zabeležen je 29. januara, kada je jedan evro koštao 118,4940 dinara.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво