Gde će sve "Er Srbija" leteti iz Niša

Sa aerodroma "Konstantin Veliki" večeras poleće prvi avion "Er Srbije" iz Niša na redovnoj liniji do Nirnberga. Posle toga ovaj prevoznik iz Niša će leteti ka još 11 novih destinacija.

Pored Nirnberga, sa Aerodroma "Konstantin Veliki" putnici imaju priliku da lete i do – Frankfurta (Han), Hanovera, Fridrihshafena, Karslruea, Salcburga, Rima, Bolonje, Budimpešte, Geteborga, Ljubljane i Tivta.

Direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić navodi da su nove linije značajne za privrednike, građane, razvoj Niša i ovog dela Srbije.

"Nadam se da će se sa uvođenjem novih linija povećati i broj turista u Nišu. Mi ćemo zajedno sa kompanijom 'Er Srbija' da imamo zajedničku kampanju, tako da očekujemo da će se to odraziti na ukupan broj turista, naročito stranih i nadamo se da ćemo na taj način pospešiti turističku privredu grada", dodaje Parlić.

Dodaje da turisti ali i građani od danas imaju priliku da razgledaju Niš iz panoramskog autobusa.

"Svi zainteresovani imaju priliku da razgledaju kulturno-istorijske objekte kroz turu turističkim-panoramskim autobusom. Turisti će moći da čuju sve o istoriji Niša, ići će do Niške Banje, prolaziće pored Medijane, Ćele kule. Planirane su tri ture dnevno, a ulaznica je 400 dinara", navodi Parlić.

Nove linije za bolje povezivanje juga Srbije

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović navodi da je uvođenje novih redovnih linija sa niškog aerodroma važno za povezivanje juga Srbije sa Evropom, ali i za dalji razvoj aerodroma "Konstantin Veliki".

"Nema ničeg važnijeg za brži razvoj regiona južne i istočne Srbije od dobre povezanosti. Ove linije, uvedene na zahtev okruga i opština iz ovog dela Srbije, važne su pre svega zbog privrede i investicija, ali i zbog lakšeg povezivanja sa dijasporom i zbog turizma", rekla je Mihajlovićeva.

Dodaje da će uvođenje 12 novih linija ka Nemačkoj, Austriji, Italiji, Mađarskoj, Švedskoj, Sloveniji i Crnoj Gori doprineti daljem razvoju niškog aerodroma, u koji će Vlada Srbije nastaviti da ulaže kako bi on nastavio da povećava broj putnika, i mogao da funkcioniše kao rezervni aerodrom beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи