Brnabić: Katalog radnih mesta koči platne razrede, ali i sindikati

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da vlada radi na uvođenju platnih razreda, ali da još nije dovršeno pitanje kataloga radnih mesta, niti razgovor sa sindikatima u pojedinim sektorima.

"I dalje radimo na tome, ali ono što uvek iskrsne kao problem je katalog radnih mesta, kad god sa ministrastvima i institucijama finalizujete katalog radnih mesta, nađe se neko da kaže da njegovo radno mesto nije u tom katalogu i da treba da bude definisnao kao posebno radno mesto. Tako da na tome još uvek radimo", rekla je premijerka novinarima.

Kaže da se još vode i razgovori sa sindikatima, da li treba za neku od grupa, na primer, zdravstvo ili prosvetu sačekati da se još malo podignu sa platama.

"Da li sektorski treba da ih podignemo još malo da bi uveli sistem plata pa onda izjednačili ili da uvodimo sistem plata, pa da više nema sektorskih plata".

Premijerka napominje da je uvođenje platnih razreda obaveza Srbije u okviru programa sa MMF-om i da će vlada ostati posvećena tome.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво