Putarine poskupljuju za 12 odsto

Skupština Srbije usvojila je izmene Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara kojima se cena putarine u Srbiji povećava za 12 odsto. U "Putevima Srbije" kažu da će izraditi novi cenovnik koji će potvrditi Vlada.

Cena putarine povećava se kako bi mogla da se održi dalja izgradnja i održavanje puteva i delimično se postiže usklađivanje sa direktivom Evropske unije, koja propisuje da putarina treba da obezbedi realne troškove održavanja, razvoja i izgradnje auto-puteva.

U "Putevima Srbije" kažu da će izraditi novi cenovnik koji će potvrditi Vlada, kao i da će tek nakon te procedure biti podignute cene.

U tom javnom preduzeću rečeno je Tanjugu da još ne mogu da kažu tačno kada će više cene putarine početi da se primenjuju. 

U svakom slučaju, očekuje se da nova cena putarine zaživeti tokom jula ili početkom avgusta.

Izmene Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara stupaju na snagu osmog dana od objavljivanja u Službenom glasniku, nakon čega se u "Putevima" pravi cenovnik koji treba da usvoji Nadzorni odbor tog preduzeća.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je u raspravi da je 2019. godina ključna i možda najvažnija za razvoj infrastrukture u poslednjih 70 godina. 

Mali je kazao da će početi radovi na izgradnji takozvanog Moravskog koridora dužine 110 kilometara kojim se povezuje Čačak, Kraljevo, Kruševac, Pojate, a koji je važan za dalji razvoj centralne Srbije, da će graditi četiri ili pet novih auto-puteva.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво