Mihajlovićeva na Koridoru 11: Stajaću im iznad glave svakog dana

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je radove na izgradnji auto-puta na Koridoru 11 i poručila da su joj izvođači radova obećali da će auto-put od Obrenovca do Čačka biti pušten u saobraćaj 15. avgusta.

Zorana Mihajlović je navela da će nastaviti do samog kraja da prati sve što se radi.

"Nastaviću do samog kraja da pratim sve što se radi i da svakog dana 'stojim iznad glave' izvođačima radova. Nisam poznata kao neko ko hvali izvođače, ali je činjenica da smo u prethodnom periodu imali dosta kiše i da zbog toga radovi nisu mogli biti završeni do Vidovdana", rekla je Mihajlovićeva.

Ukazala je da je 103 kilometra auto-puta od Obrenovca do Preljine važno ne samo zbog boljeg povezivanja i bržeg razvoja ovog dela Srbije nego i zbog bezbednosti, jer ćemo zaobići Ibarsku magistralu ili "magistralu smrti".

"Do Nove godine biće završena i deonica Surčin–Obrenovac, a krećemo i u dogovore u vezi sa ugovorom za deonicu Novi Beograd – Surčin", rekla je ministarka.

Dodala je i da bi auto-put od Obrenovca do Čačka bio završen još prošle godine da nije blata i gline koji su ugrađivani na deonici Ub–Lajkovac, zbog čega su morali da deo radova izvode ponovo.

"Tako nešto nije smelo da se desi i toga više neće biti dok je ove vlade i ovog ministarstva", istakla je Mihajlovićeva.

Naglasila je da, kada je izgradnja auto-puteva u pitanju, nema opuštanja, jer je građevinska sezona u toku i Ministarstvo će nastaviti da kontroliše gradilišta u Srbiji.

Džang Đenčao, direktor kineskog "Šandong internešenela" za Srbiju, rekao je da ova kompanija, zajedno sa svojim podizvođačima, čini sve da radovi budu uspešno završeni i deonice spremne za puštanje u saobraćaj 15. avgusta.

"Otkako se poboljšalo vreme, radovi na ovim deonicama veoma brzo napreduju, svi zajedno radimo i možemo u potpunosti da ispunimo zahtev Ministarstva da izgradnja bude završena do 15. avgusta", rekao je Džang Đenčao.

Aleksandar Stanović, direktor "Energoprojekt niskogradnje", podizvođača na projektu, rekao je da se nadaju ovakvom vremenu i u narednom periodu, a najveća pažnja usmerena je na deonicu Ub–Lajkovac.

Vrednost radova na deonicama Obrenovac–Ub i Lajkovac–Ljig je 333,74 miliona dolara, a njihova ukupna dužina je 50,2 kilometra. Dužina deonice Ub–Lajkovac je 12,5 kilometara, a vrednost radova na sanaciji 2,5 kilometara pozicija na ovoj deonici je oko deset miliona evra.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво