Dokle se stiglo sa izgradnjom najzahtevnije deonice na pruzi Beograd – Novi Sad

Za poslednje tri godine u Srbiji su ruske železnice rekonstruisale 205 kilometara pruge u vrednosti od 350 miliona dolara. Trenutno se radi najzahtevnija deonica pruge Beograd – Novi Sad koja prolazi kroz Frušku goru sa dve tunelske cevi i velikim vijaduktom.

Da bi izgradili železnički vijadukt od četiri kilometra ruski "RŽD Internešnl" mora da ugradi 80 kilometara šipova i izgradi dve tunelske cevi kroz Frušku goru dužine nešto više od dva kilometra.

Brza pruga od Beograda do Budimpešte je prioritet "Železnica Srbije" i najveće gradilište u jugoistočnoj Evropi.

Deonica od Stare Pazove do Novog Sada prolazi kroz planinske delove Fruške gore i veoma je zahtevna jer se pruga direktno iz tunela spušta ka obali Dunava i silazi u Novi Sad. Deonica je duga 40 kilometara, a vijadukt skoro četiri kilometra.

"Na deonici od Stare Pazove do Novog Sada imamo 52 objekta. Osamnaest najvećih je trenutno u radu, a neki na samom završetku, kao što je denivelacija ukrštanja pruge za Šid i Novi Sad. Završeno je 99 odsto radova na tom ogromnom objektu", naveo je direktor Infrastrukture "Železnica Srbije" Miroljub Jeftić.

Projekat je domaći, a uradio ga je Institut CIP. Vozovi na ovoj dvokolosečnoj pruzi treba da postižu brzine do 200 kilometara na čas. Glavna prednost je što može da primi i putničke i teretne vozove.

"Ovo je najsavremenija pruga u našoj državi i regionu, po svim evropskim standardima, i ona nema nikakvih dodirnih tačaka sa putnom infrastrukturom, nego se pravi denivelacija puteva, podvožnjaci, nadvožnjaci a pruga ostaje ograđena kao što je auto-put", ističe direktor CIP-a Milutin Ignjatović.

Srbija je za tri godine rekonstruisala 500 kilometara železničkih pruga, kažu u resronom ministarstvu.

"Za nas je važno da poštujemo rok. Da početkom sledeće godine započnemo takođe zahtevnu i veliku deonicu između Novog Sada i Subotice. Nisu ovo samo pragovi i šine, ova pruga predstavlja i razmišljanje Vlade Srbije, kakav saobraćaj želimo da imamo i gde želimo da idemo, i kako treba da izgledamo za pet i 10 i 20 godina", ukazala je ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ruske železnice su na deonici Stara Pazova – Novi Sad napravile prvih 17 kilometara pruge za brzine do 200 klometara na sat. Rok za završetak je 2021. godina. U RŽD Internešenelu kažu da sada na terenu imaju sto mašina i preko 120 radnika, ali i veliki broj kooperanata iz Srbije koji rade na zajedničkom projektu.

broj komentara 7 pošalji komentar
(četvrtak, 13. jun 2019, 10:20) - Rade [neregistrovani]

Naj

Do juče Grdelica, već od danas Fruška Gora najveće gradilište skoro pa na svetu. Malo Skromnosti...

(četvrtak, 13. jun 2019, 06:30) - Sremac [neregistrovani]

Pruga

Nemam cesto zasto da hvalim vlast ali svaka cast na ovom projektu

(četvrtak, 13. jun 2019, 03:02) - anonymous [neregistrovani]

Za Vladimira

Dečko mi u skorijoj niti u daljoj budućnosti nećemo imati pruge za 300 km na čas... Samo je problem što oni nemogu ni da savladaju ravnu nam Vojvodinu koja je Bogom dana za brze pruge... Pitanje je kakvu ćemo uopšte prugu i dobiti...!?!?!? Neka budu i sporije ali barem novije!!
Ne zalećite se mnogo!!

(četvrtak, 13. jun 2019, 02:20) - anonymous [neregistrovani]

Šarada

Ko ce placati godisnje odrzavanje od 300-400 miliona evra???? Sve se radi zarad rejtinga i fotke, uzas.

(sreda, 12. jun 2019, 22:31) - anonymous [neregistrovani]

Za Vladimira

Dragi Vladimire ,kad budeš vodio Srbiju ,sigurno ćeš praviti prugu za 300km/h.
Kakav smo naraod ,nikad zadovoljni.

(sreda, 12. jun 2019, 21:34) - Александар [neregistrovani]

Браво

Ако погледате са надвожнјака у Инђији видите два колосека завршене пруге. Тунели у Чортановцима су при крају а траса се ради и у Сремским Карловцима. Сигуран сам да ће све бити у року јер се ради интензивно и по веома лошим временским условима какве смо имали до пре неки дан.

(sreda, 12. jun 2019, 20:52) - Vladimir [neregistrovani]

Zanimljivo

Ovo se priča kao da grade prugu na Himalajima, a ne na ravnici, i ne tako velikoj Fruškoj Gori.
Da smo prava država, gradili bi pruge kojima bi se išlo preko 300 km/h, i to ka jugu Srbije, sever je lako savladati.