Veliko interesovanje putnika za nove destinacije "Er Srbije"

Od ovog proleća "Er Srbija" leti na devet novih destinacija. Avioni su, posle duge pauze, već poleteli u Helsinki, Kijev, Kairo, Rijeku. Sa putnicima je na nekima od njih bio i Nikola Vukomanović, viši menadžer korporativnih poslova "Er Srbije", kaže da je interesovanje putnika veliko.

Nacionalna avio-kompanija Srbije ima devet novih direktnih letova. Prema rečima Nikole Vukomanovića, na sedam destinacija će se leteti tokom cele godine, a za Nicu i Zadar samo tokom sezone.

"Od 1. do 4. (juna) imali smo prve letove ka svim tim destinacijama — prvi je bio ka Helsinkiju, potom smo imali Kijev, Kairo, Barselonu. Sada gledamo kakvo je interesovanje i mogu da kažem da je zaista veliko", naveo je Vukomanović.

Rukovodstvo "Er Srbije" odlučilo se za nove destinacije nakon detaljnih analiza tržišta, gde putnici žele da idu.

"Ovim destinacijama došli smo do broja 49. Do ove godine leteli smo na 40 destinacija i sada ćemo gledati koliko će to značiti u ukupnom broju putnika do kraja godine", istakao je Vukomanović.

Veza sa Helsinkijem je značajna, jer preko 27 miliona ljudi godišnje putuje preko glavnog grada Finske. Vukomanović se nada da će jedan deo njih dolaziti preko Beograda i nastaviti dalje ka moru ili drugim destinacijama.

Ovo je najveće proširenje saobraćajne mreže od kada je "Er Srbija" počela da radi i upravo iz Beograda su jedini direktni letovi za određene destinacije. Vukomanović je rekao da očekuje povećanje broja putnika iz regiona, kao i tranzitnih putnika koji će koristiti usluge "Er Srbije".

"Ja sam uveren da ćemo ovu godinu završiti sa većim brojem od 2,62 miliona putnika koliko je bilo prošle godine", dodao je Vukomanović.

Novo proširenje mreže planirano je za sledeći mesec. Uvodi se 12 novih linija iz Niša.

"Ovo je zaista veliko širenje mreže destinacija, imajući u vidu da u svetu neke druge kompanije imaju mnogo manji broj, iako su veće od nas", zaključio je viši menadžer korporativnih poslova "Er Srbije".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво