Veliko interesovanje putnika za nove destinacije "Er Srbije"

Od ovog proleća "Er Srbija" leti na devet novih destinacija. Avioni su, posle duge pauze, već poleteli u Helsinki, Kijev, Kairo, Rijeku. Sa putnicima je na nekima od njih bio i Nikola Vukomanović, viši menadžer korporativnih poslova "Er Srbije", kaže da je interesovanje putnika veliko.

Nacionalna avio-kompanija Srbije ima devet novih direktnih letova. Prema rečima Nikole Vukomanovića, na sedam destinacija će se leteti tokom cele godine, a za Nicu i Zadar samo tokom sezone.

"Od 1. do 4. (juna) imali smo prve letove ka svim tim destinacijama — prvi je bio ka Helsinkiju, potom smo imali Kijev, Kairo, Barselonu. Sada gledamo kakvo je interesovanje i mogu da kažem da je zaista veliko", naveo je Vukomanović.

Rukovodstvo "Er Srbije" odlučilo se za nove destinacije nakon detaljnih analiza tržišta, gde putnici žele da idu.

"Ovim destinacijama došli smo do broja 49. Do ove godine leteli smo na 40 destinacija i sada ćemo gledati koliko će to značiti u ukupnom broju putnika do kraja godine", istakao je Vukomanović.

Veza sa Helsinkijem je značajna, jer preko 27 miliona ljudi godišnje putuje preko glavnog grada Finske. Vukomanović se nada da će jedan deo njih dolaziti preko Beograda i nastaviti dalje ka moru ili drugim destinacijama.

Ovo je najveće proširenje saobraćajne mreže od kada je "Er Srbija" počela da radi i upravo iz Beograda su jedini direktni letovi za određene destinacije. Vukomanović je rekao da očekuje povećanje broja putnika iz regiona, kao i tranzitnih putnika koji će koristiti usluge "Er Srbije".

"Ja sam uveren da ćemo ovu godinu završiti sa većim brojem od 2,62 miliona putnika koliko je bilo prošle godine", dodao je Vukomanović.

Novo proširenje mreže planirano je za sledeći mesec. Uvodi se 12 novih linija iz Niša.

"Ovo je zaista veliko širenje mreže destinacija, imajući u vidu da u svetu neke druge kompanije imaju mnogo manji broj, iako su veće od nas", zaključio je viši menadžer korporativnih poslova "Er Srbije".

broj komentara 4 pošalji komentar
(ponedeljak, 10. jun 2019, 14:06) - willi [neregistrovani]

ima se moze se!!

hvala bogu!!

(nedelja, 09. jun 2019, 21:59) - anonymous [neregistrovani]

Bravo za cene

Er Srbijom leti ko mora.

(nedelja, 09. jun 2019, 17:56) - Maja [neregistrovani]

Air Serbia

Kompanija za izbegavanje.

(nedelja, 09. jun 2019, 17:34) - anonymous [neregistrovani]

svako prema savesti

Sve vise raste interesovanje, narocito posle skandala u Parizu sa mirisom goriva u putnickim kabinama i gde su putnici morali da prave mini pobunu da spasavaju zivu glavu iz aviona u kome niko nije 2 sata hteo da im kaze istinu zasto let kasni.