Nagrađene društveno najodgovornije kompanije u Srbiji

Privredna komora Srbije dodelila je sedmi put Nacionalnu nagradu "Đorđe Vajfert" kompanijama i organizacijama koje su pokazale najveću društvenu odgovornost. Petnaest nagrađenih kompanija odabrao je žiri u kojem su bili predstavnici privrede, Vlade, civilnog društva i RTS-a.

Ministar ekologije i zaštite životne sredine Goran Trivan smatra da dolaskom u zemlju strani investitori donose svoja pravila poslovanja, ali da su za razvoj zemlje i društva i očuvanje životne sredine presudni domaći privrednici.

"Vlada Srbije nije imala izbora sem da leči rane devastirane srpske privrede ali sada treba da pređemo u fazu gde je jasno da bez domaće privrede i domaćih ulaganja nećemo moći da još više i snažnije rastemo", navodi Trivan.

Petnaest kompanija dobilo je nagradu koja nosi ime simbola razvoja dobročinstva Đorđa Vajferta zato što socijalnu odgovornost vide ne kao trošak već kao korist. Ulagali su u edukaciju i pomoć ranjivih kategorija, pomagali najmlađima, brinuli se o lokalnom okruženju.

Kompanija "Tarket" dobitnik je Prve nagrada za velika preduzeća.

"Lokalna zajednica vidi ono što mi radimo sa aspekta zaštite životne sredine, sa aspekta pomaganja onima kojima možemo da pomognemo, sa aspekta ulaganja u umetnost, sport", navodi Miroslav Okuka, direktor te kompanije.

"Infostud" je dobitnik Prve nagrade za mala i mikro preduzeća. 

"Ono što je naš primarni motiv bio je da pospešimo okupljanje IT zajednice u Subotici. Želeli smo da im pružimo mesto gde mogu da rade, mesto gde mogu da nauče, gde mogu potencijalno da dođu u kontakt sa poslodavcima i da se zaposle", navodi Petar Stakić iz "Infostuda".

Kompanija "Telegrup" dobitnik je Prve nagrada za srednja preduzeća.

"Mi smo podržali program dostignuća mladih i program učeničkih kompanija U pitranju je najveći program preduzetničkog obrazovanja koji godišnje pohađa deset miliona učenika", navodi Marija Vujinović iz "Telegrupe".

U Srbiji se nagrada za odgovorno poslovanje Privredne komore dodeljuje svake druge godine, a do sada se za nju borilo 400 kompanija i organizacija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво