Otvoren startap centar u Čačku

Čačak od danas ima savremeni startap centar za koji je Vlada Srbije izdvojila 46 miliona dinara i grad Čačak još deset miliona. Talenti, veliko znanje u oblasti tehnike, nauke i inovacija, kvalitet ideja koje su primenjive u privredi, budućnost su Srbije, poručila je premijerka Ana Brnabić na otvaranju.

U 50 IT kompanija u Čačku radi pet stotina informatičara, a na dve visokoškolske ustanove tehničkih nauka studira devet stotina mladih.

Savremeno opremljen startap centar će ohrabriti inovativne pojedince i umove da realizuju poslovne ideje.

"Da ostanu u našem gradu, da ostanu u Srbiji i da se uspešno bave svojim poslom i u našoj Republici, zato što je Čačak decenijama, ako ne i stolećima grad preduzetništva,
grad preduzetnika, grad inovacija, grad dobrih ideja", kaže Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

"Siguran sam da će kolege iz svih malih gradova i sela imati priliku da dođu ovde, da rade da otvore ono što je najvažnije svoju startap kompaniju, da se bave inovacionim preduzentištvom tamo gde je i budućnost i Srbije i celog sveta", kaže Nenad Popović, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj.

Otvaranje startap centra i primer rada naučno tehnološkog parka u Čačku, jednog od četiri u Srbiji, recept su za uspeh naglasila je i predsednica Vlade Ana Brnabić.

"Na ovome rade i lokalna samouprava, sa obrazovnim institucijama, naravno uz podršku Vlade Republike Srbije, to je naš posao, ali uz ogromnu, ogromnu podršku i učešće privrede u Čačku", rekla je premijerka.

U rekonstrukciju prostora u čačanskom domu culture, na više od 600 kvadratnih metara za startap centar Vlada republike srbije izdvojila je 46 miliona dinara, a još deset Grad Čačak.

broj komentara 0 pošalji komentar