Brnabić: Pomoć poljoprivrednicima koji su pretrpeli štetu

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će Vlada Srbije pomoći poljoprivrednicima čiji su rodovi pretrpeli štetu tokom vremenskih nepogoda koje su naročito pogodile zapadnu Srbiju.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimovć već je na terenu i u kontaktu je sa poljoprivrednicima, lokalnim samoupravama i osiguravajućim kućama sa kojima razgovara o nadoknadi štete, rekla je Ana Brnabić odgovarajući na pitanja novinara u Čačku.

"Drago mi je da čujem da se osiguranje poljoprivrednih dobara povećava, jer osiguranje predstavlja sistemski jaku poljoprivredu. Podsetimo da je Ministarstvo poljoprivrede davalo premiju kako bi pomoglo proizvođačima da se osiguraju i pozivam ih da nastave da se osiguravaju kod osiguravajćih kuća", rekla je Brnabićeva.

Ukoliko bude potrebno, u nadoknadu štete poljoprivrednicima uključiće se i ostali resori, kako bi se poljoprivrednici uverili da država stoji iza njih, naglasila je premijerka.

"Kupovina aviona za službu Vlade je državna tajna"

Odgovarajući na pitanja novinara da li je tačno da je kupovina aviona za najviše državne službenike "državna tajna", premijerka Srbije rekla je "da, naravno, kao i u svakoj zemlji sveta".

Brnabićeva je potvrdila da svaka kupovina aviona za avio-službu Vlade Srbije nosi oznaku "strogo poverljivo" i obrazložila da je to sastavni deo procedure koja postoji u svakoj zemlji sveta zbog, kako ističe, bezbedosti najviših državnih funkcionera.

Nabavka aviona za Vladu i najviše državne funkcionere je uvek pod oznakom "storgo poverljivo", upravo zbog osetljivosti te nabavke, bezbedosti vlade i najviših državnih službenika, obrazložila je Brnabićeva.

 

broj komentara 0 pošalji komentar