Prosečna neto plata 54.271 dinar

Republički zavod za statistiku saopštio je da je prosečna neto plata u Srbiji za mart ove godine iznosila 54.271 dinar, i nominalno je veća za 9,9 odsto, a realno za 6,9 procenata nego u istom mesecu prošle godine.

Martovska prosečna bruto zarada bila je 74.755 dinara i u poređenju sa istim lanjskim mesecom je veća nominalno za 9,5, a realno za 6,5 posto.

Medijalna neto zarada za navedeni mesec je iznosila 40.765 dinara, što znači da je 50 odsto zaposlenih ostvarilo zaradu do navedenog iznosa. 

Bruto zarade su u prvom kvartalu ove godine porasle nominalno za 9,3 odsto, odnosno za 6,7 procenata realno međugodišnje, dok su neto zarade zabeležile rast od 9,5 posto nominalno i od 6,9 odsto realno, navode iz RGZ-a.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи