Goldman Saks: Ako Kina odgovori, zarada "Epla" opada za 29 odsto

Prihodi kompanije "Epl" smanjili bi se za 29 procenata ukoliko bi Kina uzvratila SAD za sankcije uvedene kineskoj kompaniji "Huavej" i zabranila prodaju proizvoda američkog proizvođača, procenjuje investiciona banka "Goldman Saks".

Zabrinutost zbog šireg uticaja trgovinskog rata pojačala se nakon što su SAD prošle sedmice na crnu listu uvrstile kompaniju "Huavej", što dovodi u pitanje partnerstvo kineske kompanije sa američkim proizvođačima čipova, dobavljačima softvera i drugih komponenti.

Takođe, "Goldman Saks" veruje da su najnoviji modemi kompanije "Intel" za "ajfon" pravljeni u SAD, dok su "Eplovi" čipovi A-serije izrađeni na Tajvanu, a komponente memorije i ekrana takođe potiču izvan Kine.

Većina ostalih komponenti za "ajfon" dolazi iz kontinentalne Kine. Ako Kina na bilo koji način ograniči proizvodnju "ajfona", "Goldman Saks" procenjuje da "Epl" neće biti u stanju da u kratkom roku premesti veliki opseg posla izvan zemlje.

"Goldman Saks" je "Eplovim" deonicama dao neutralan rejting i tako snizio ciljnu cenu kompanije na 178 dolara sa 184 dolara.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 22. maj 2019, 21:51) - anonymous [neregistrovani]

Ekonomski rat

Glavni problem lezi u G5 tehnologiji u kojoj su Kinezi daleko ispred Amerikanaca . Procjenjuju da bi izbacivanjem na tržište kina definitivno preuzela primat u mobilnoj telefoniji sto se njima nikako ne svidja . Ovo sto Amerikanci rade, flagrantno je kršenje svih dogovora i ugovora po sistemu : za mene nikakvi ugovori ne vaze . Tipično američki .

(sreda, 22. maj 2019, 21:11) - anonymous [neregistrovani]

Прави одговор Кине

Све, полако али сигурно, води ка једином правом одговору Кине: враћању суверенитета над Тајваном.

Тек тада неће Американци имати где!